skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc za pomocą miksera lub trzepaczki ubij białe jajka. Wcieramy tam skórkę z cytryny i dodajemy cukier i masło. Wszystko dokładnie wymieszaj i połącz z mąką i proszkiem do pieczenia. Z powstałej masy zagniatamy gładkie i plastyczne ciasto. Następnie bierzemy blachę do pieczenia, pokrywamy ją folią i równomiernie rozprowadzamy na niej ciasto. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 200 stopniach przez około 45 minut. Schłodzić gotowe ciasto i wyciąć z niego okrąg. Pozostałe części ciasta kroimy na małe kawałki.
dwie trzecie wszystkich brzoskwiń wraz z nektarem zmiel w blenderze. Za pomocą miksera ubij śmietanę na gęstą pianę, dodając wanilinę i skrobię. Następnie moczymy żelatynę przez 20 minut. Następnie doprowadzamy go do wrzenia, aby się rozpuścił i łączymy z puree brzoskwiniowym i bitą śmietaną. Dodajemy tam kawałki pokrojonego ciasta i wszystko mieszamy.
układamy to wszystko w okrągły kształt i pozostawiamy do stwardnienia. Po 3 godzinach formę ze zamrożoną masą żelatynową zanurzamy w gorącej wodzie. Następnie szybko odwróć się na okrągłe ciasto. Następnie w mikserze ubij pozostałą śmietanę wanilią i posmaruj nią ciasto. Udekoruj plasterkami brzoskwiń i orzechów. Ciasto brzoskwiniowe jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Sok brzoskwiniowy - 69 kcal/100g