bułka z mostkiem z pistacjami

pyszna i urocza przekąska na każdą ucztę! Elegancki smak i elegancki wygląd! Bułka z mostkiem z pistacjami-pomysł zaczerpnięty z Internetu + moje dodatki i zmiany.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 13 g
tłuszcze 63 % 26 g
węglowodany 5 % 2 g
295 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
kroimy wieprzowinę w paski, uderzamy z obu stron. 
smarujemy mięso sosem granatowym, natychmiast solimy, pieprzymy i umieszczamy w dogodnym miejscu na kilka godzin. 
czekamy, aż mięso zostanie namoczone, a my w tym czasie obieramy pistacje, mielimy je, a następnie posypujemy nimi mięso. 
dzielimy talerze serowe na dwie części i kładziemy na pistacjach. Na wierzchu sera kładziemy kawałek słodkiej papryki i wszystko zacinamy rolkami. Mocujemy je nitkami i smażymy na oliwie z oliwek. Połóż smażone bułki na blasze do pieczenia, wlej wytrawne wino, przykryj folią i włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 190-200 gr. 
Usuń wątki przed podaniem. Pokrój na duże kawałki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser "shavru" (Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Surowy orzech Kalifornijski - 629   kcal/100g
  • Pistacje - 638   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy