bułka z mostkiem z pistacjami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
kroimy wieprzowinę w paski, uderzamy z obu stron.
smarujemy mięso sosem granatowym, natychmiast solimy, pieprzymy i umieszczamy w dogodnym miejscu na kilka godzin.
czekamy, aż mięso zostanie namoczone, a my w tym czasie obieramy pistacje, mielimy je, a następnie posypujemy nimi mięso.
dzielimy talerze serowe na dwie części i kładziemy na pistacjach. Na wierzchu sera kładziemy kawałek słodkiej papryki i wszystko zacinamy rolkami. Mocujemy je nitkami i smażymy na oliwie z oliwek. Połóż smażone bułki na blasze do pieczenia, wlej wytrawne wino, przykryj folią i włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 190-200 gr.
Usuń wątki przed podaniem. Pokrój na duże kawałki.
smarujemy mięso sosem granatowym, natychmiast solimy, pieprzymy i umieszczamy w dogodnym miejscu na kilka godzin.
czekamy, aż mięso zostanie namoczone, a my w tym czasie obieramy pistacje, mielimy je, a następnie posypujemy nimi mięso.
dzielimy talerze serowe na dwie części i kładziemy na pistacjach. Na wierzchu sera kładziemy kawałek słodkiej papryki i wszystko zacinamy rolkami. Mocujemy je nitkami i smażymy na oliwie z oliwek. Połóż smażone bułki na blasze do pieczenia, wlej wytrawne wino, przykryj folią i włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 190-200 gr.
Usuń wątki przed podaniem. Pokrój na duże kawałki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser "shavru" (Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal/100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g