Sum pieczony
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj suma i pokrój go na porcje aż do grzbietu, pozostawiając mięso na kości. W nacięciach napełnij mieszane przyprawy równomierną warstwą,a następnie pokryj cały kawałek tymi samymi przyprawami na wierzchu, który zawiń w folię. Rozgrzej piekarnik do 170 Stopni Celsjusza i umieść w nim suma na blasze do pieczenia na 50 minut. Podczas pieczenia ryby gotuj ryż bez przypraw i soli. Gdy ryba będzie gotowa, podawaj ją z ryżem i sosem sojowym. Jedzenie jest gotowe! W ten sposób otrzymaliśmy pieczonego suma – niezwykłe pyszne. Pieczony Sum zaleca się podawać z kalafiorem, aby uzyskać najlepsze połączenie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sum gotowany - 196 kcal/100g
- Sum - 121 kcal/100g
- Sum świeży - 143 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g










