skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż żelatynę do miski, wlej ją zimną przegotowaną wodą. Pozostaw do pęcznienia.
2. Kruche ciasteczka łamiemy rękami na kawałki, wkładamy do miski blendera. Następnie zmiel ciasteczka na małe okruchy.
3. Dodaj zmiękczone masło do powstałego okruchu. Jeszcze raz uderzamy blenderem. Masło z ciasteczkami powinno się dobrze połączyć. Masa jest plastyczna.
4. Na dużym płaskim talerzu lub innym stojaku na ciasto instalujemy dzielony pierścień do gotowania. Możesz użyć zwykłej dzielonej Formy do pieczenia, tylko Usuń spód.
5. Rozłóż masę powstałą z ciasteczek, ostrożnie ubij. Następnie wysyłamy do lodówki.
6. Włóż twaróg do miski, wlej tutaj cukier i wlej jogurt. Masę przebijamy blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładka. Kryształy cukru powinny całkowicie się rozpuścić.
7. Ubij schłodzoną śmietanę mikserem na puszystą masę. Najpierw ubij na minimalnej mocy, stopniowo ją zwiększając. Połącz bitą śmietanę z masą twarogową, wymieszaj.
8. Moje truskawki, usuń ogony. Każdą jagodę kroimy na 2 lub 3 części, w zależności od ich wielkości.
9. Wyciśnij spuchniętą żelatynę z wody, a następnie podgrzej w łaźni wodnej, aż całkowicie się rozpuści. Nie możesz gotować!
10. Przenieś żelatynę do masy twarogowej, delikatnie wymieszaj.
11. Rozłóż część truskawek na podstawie ciastek. Wlać przygotowaną masę twarogową. Udekoruj powierzchnię pozostałymi truskawkami.
12. Ciasto wysyłamy do lodówki na 3-4 godziny, aż suflet całkowicie stwardnieje. Po określonym czasie ostrożnie przechodzimy nożem wzdłuż krawędzi pierścienia, wyjmujemy ciasto.
serwujemy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g