skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować marynatę w powolnej kuchence z jęczmieniem? Przygotuj jedzenie. Mięso jest odpowiednie dla każdego-wieprzowina, kurczak, moja wołowina. Smaczniejsza będzie zupa na bulionie z mięsa z kością. Tradycyjnie marynatę gotuje się z ogórkami, soloną metodą beczkową-bez octu. Nie znajdziesz takich-weź zwykłe, marynowane. Umyj i obierz warzywa.
Krok 2:
Pokrój cebulę w drobną kostkę.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Pokrój lub zetrzyj ogórki na grubej tarce, jak chcesz.
Krok 5:
Multicooker, w zależności od modelu, włącz tryb & quot; smażenie & quot; lub, jak mój, & quot; pieczenie", na 20 minut. Wlej olej do miski.
Krok 6:
Włóż do niego posiekaną cebulę i smaż przez trzy minuty, mieszając.
Krok 7:
Wyślij marchewki do miski na cebulę, smaż, mieszając, przez kolejne trzy minuty.
Krok 8:
Dodaj ogórki do warzyw i smaż wszystko razem jeszcze trochę.
Krok 9:
Następnie wlej sos pomidorowy do warzyw. Możesz wziąć koncentrat pomidorowy, potrzebujesz go mniej, wystarczy łyżeczka. Lub weź świeże pomidory, obrane i pokrojone w kostkę.
Krok 10:
Umyj i osusz mięso. Przygotowując zupę w powolnej kuchence, natychmiast kroję mięso na porcje.
Krok 11:
Włóż mięso do miski wolnowaru do warzyw i smaż je przez chwilę. Tryb smażenia właśnie się kończy.
Krok 12:
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 13:
Przepłucz jęczmień w kilku wodach. Włóż jęczmień i ziemniaki do miski.
Krok 14:
Napełnij warzywa mięsem gorącą przegotowaną wodą lub przygotowanym bulionem. Dodaj trochę soli do zupy. Pamiętaj, że w kompozycji ma pikle, a później dodamy solankę. Nie przesadzaj. Ustaw marynatę do duszenia w odpowiednim trybie na 2 godziny. W moim modelu jest to tryb "gaszenia".
Krok 15:
Dziesięć minut przed gotowaniem wlej solankę ogórkową do zupy, dodaj zioła, liście laurowe i ziarna pieprzu. Spróbuj soli, w razie potrzeby dosolite. Zamknij powolną kuchenkę i poczekaj na zakończenie programu. Marynata jest gotowa. Podawaj z kwaśną śmietaną. Smacznego!
możesz wziąć dowolne mięso na marynatę-wystarczy wieprzowina i kurczak. Prawdziwa marynata jest gotowana z nerkami. Weź ogórki solone, a nie marynowane. Jęczmień w powolnej kuchence gotuje się dobrze w ciągu dwóch godzin, więc nie namoczyłem go wcześniej. Jęczmień można zastąpić ryżem. Dodaj solankę na końcu, w przeciwnym razie ziemniaki mogą pozostać twarde.
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
ważne! Aby potrawy z jęczmienia były zawsze smaczne, przeczytaj artykuł o zawiłościach wyboru i sekretach gotowania kaszy perłowej .
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal / 100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal / 100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g