marynata w powolnej kuchence z jęczmieniem jęczmiennym

gęsta, aromatyczna, obfita zupa ze zwykłych potraw! Marynata w powolnej kuchence z jęczmieniem perłowym to przepis na pyszną zupę dla szczęśliwych właścicieli cudownego pomocnika, który przygotowuje dla ciebie danie. Wystarczy usmażyć warzywa, dodać mięso z kaszą, zalać wszystko wodą i nacisnąć przycisk.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 56 % 5 g
43 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak gotować marynatę w powolnej kuchence z jęczmieniem? Przygotuj jedzenie. Mięso jest odpowiednie dla każdego-wieprzowina, kurczak, moja wołowina. Smaczniejsza będzie zupa na bulionie z mięsa z kością. Tradycyjnie marynatę gotuje się z ogórkami, soloną metodą beczkową-bez octu. Nie znajdziesz takich-weź zwykłe, marynowane. Umyj i obierz warzywa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój lub zetrzyj ogórki na grubej tarce, jak chcesz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Multicooker, w zależności od modelu, włącz tryb & quot; smażenie & quot; lub, jak mój, & quot; pieczenie", na 20 minut. Wlej olej do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż do niego posiekaną cebulę i smaż przez trzy minuty, mieszając.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyślij marchewki do miski na cebulę, smaż, mieszając, przez kolejne trzy minuty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj ogórki do warzyw i smaż wszystko razem jeszcze trochę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie wlej sos pomidorowy do warzyw. Możesz wziąć koncentrat pomidorowy, potrzebujesz go mniej, wystarczy łyżeczka. Lub weź świeże pomidory, obrane i pokrojone w kostkę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Umyj i osusz mięso. Przygotowując zupę w powolnej kuchence, natychmiast kroję mięso na porcje.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż mięso do miski wolnowaru do warzyw i smaż je przez chwilę. Tryb smażenia właśnie się kończy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój ziemniaki w kostkę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przepłucz jęczmień w kilku wodach. Włóż jęczmień i ziemniaki do miski.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Napełnij warzywa mięsem gorącą przegotowaną wodą lub przygotowanym bulionem. Dodaj trochę soli do zupy. Pamiętaj, że w kompozycji ma pikle, a później dodamy solankę. Nie przesadzaj. Ustaw marynatę do duszenia w odpowiednim trybie na 2 godziny. W moim modelu jest to tryb "gaszenia".

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dziesięć minut przed gotowaniem wlej solankę ogórkową do zupy, dodaj zioła, liście laurowe i ziarna pieprzu. Spróbuj soli, w razie potrzeby dosolite. Zamknij powolną kuchenkę i poczekaj na zakończenie programu. Marynata jest gotowa. Podawaj z kwaśną śmietaną. Smacznego!

możesz wziąć dowolne mięso na marynatę-wystarczy wieprzowina i kurczak. Prawdziwa marynata jest gotowana z nerkami. Weź ogórki solone, a nie marynowane. Jęczmień w powolnej kuchence gotuje się dobrze w ciągu dwóch godzin, więc nie namoczyłem go wcześniej. Jęczmień można zastąpić ryżem. Dodaj solankę na końcu, w przeciwnym razie ziemniaki mogą pozostać twarde.

warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.

ważne! Aby potrawy z jęczmienia były zawsze smaczne, przeczytaj artykuł o zawiłościach wyboru i sekretach gotowania kaszy perłowej .

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal / 100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal / 100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g

Podobne przepisy