skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę rumiankową z kurczakiem? Wybrałem dla niego wędzonego kurczaka, ale możesz użyć gotowanego lub usmażyć filety lub części kurczaka, a następnie pokroić w paski. Możesz wziąć dowolny ser, najważniejsze jest to, że jest wysokiej jakości i smaczny.
Krok 2:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Tworzymy sałatkę. Pierwsza warstwa to ziemniaki starte na grubej tarce.
Krok 3:
Trochę posolić i posmarować majonezem.
Krok 4:
Następnie ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę.
Krok 5:
Uwolnij udko ze skóry i kości, pokrój w paski i połóż na warstwie ogórka.
Krok 6:
Posmaruj warstwę majonezem.
Krok 7:
Następna warstwa to 2 jajka starte na grubej tarce.
Krok 8:
Ponownie posmaruj majonezem.
Krok 9:
Następnie starty ser i majonez.
Krok 10:
Pokrój Pozostałe 2 jajka, Usuń żółtka. Pokrój białka w paski. Będą to płatki "stokrotek".
Krok 11:
Ułóż proteiny w kształcie kwiatów. Na środku każdego rumianku umieść żółtka starte na drobnej tarce.
Krok 12:
Umyj koperek, osusz i udekoruj sałatkę na wierzchu.
Krok 13:
Gotową sałatkę można trochę schłodzić w lodówce, aby dobrze się nasiąkła. I możesz podać natychmiast. Smacznego!
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
gotuj sałatki tylko z całkowicie schłodzonej żywności. Zrobiona z ciepłej sałaty może szybko się zepsuć.
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Wędzone udka - 220 kcal/100g