Koreańskie kimchi z białej kapusty

Koreańska sałatka w nowym wydaniu! Spróbuj! Kimchi z białej kapusty to jedna z opcji przyrządzania słynnego koreańskiego Dania. Przekąska okazuje się soczysta, pikantna, pikantna. Tradycyjnie kimchi podawane na stole z ryżem, ta przystawka świetnie komponuje się z pikantną przystawką. Prezentowane danie doprawione jest pikantnym sosem z owoców morza, obficie doprawione czerwonym pieprzem mielonym. Biała rzodkiew korzystnie rozszerza kompozycję smakową. Marchew z kolei wzbogaca danie witaminą A. Wszystkie wymienione składniki są harmonijnie połączone.
DarinochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 73 % 8 g
43 kcal
IG: 88 / 0 / 13

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Uwolnij białą kapustę z górnych liści. Następnie cienko go posiekaj.

2. Włóż kapustę do miski, wlej niewielką ilość wody i wlej sól.

3. Pocieramy kapustę rękami, aby wypuściła sok i stała się bardziej miękka. Pozostaw na 15 minut.

4. Obierz białą rzodkiewkę. Najpierw pokrój w cienkie koła, a następnie w paski. Słomka powinna być jak najcieńsza.

5. Obierz marchewki, umyj je pod bieżącą wodą. Pokrój w cienkie paski. Możesz ciąć nożem lub obieraczką do warzyw.

6. Obierz cebulę z łuski. Obraną cebulę kroimy również w paski.

7. Umyj zieloną cebulę, drobno posiekaj.

8. Obierz czosnek. Każdy goździk kroimy w cienkie plasterki, po czym dodatkowo siekamy nożem.

9. Wlej sos Worcester do osobnej miski, wlej brązowy cukier i zmieloną czerwoną paprykę, dokładnie wymieszaj.

10. W powstałej pikantnej mieszance rozprowadzamy czosnek, cebulę i zieloną cebulę. Tutaj kładziemy marchewki i rzodkiewki. Mieszać.

11. Kapustę napełnij dużą ilością wody, umyj. Spuść wodę. Powtarzamy procedurę, aby zmyć nadmiar soli.

12. Umytą kapustę wkładamy do miski z pikantnymi warzywami, mieszamy rękami. Musisz pracować w gumowych jednorazowych rękawiczkach. Dokładnie zmiel składniki, aby sałatka wypuściła sok.

13. Rozłóż kimchi w salaterce, posyp sezamem i podawaj.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 35   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Sos Worcester - 78   kcal/100g

Podobne przepisy