skład / składniki
metoda gotowania
1. Uwolnij białą kapustę z górnych liści. Następnie cienko go posiekaj.
2. Włóż kapustę do miski, wlej niewielką ilość wody i wlej sól.
3. Pocieramy kapustę rękami, aby wypuściła sok i stała się bardziej miękka. Pozostaw na 15 minut.
4. Obierz białą rzodkiewkę. Najpierw pokrój w cienkie koła, a następnie w paski. Słomka powinna być jak najcieńsza.
5. Obierz marchewki, umyj je pod bieżącą wodą. Pokrój w cienkie paski. Możesz ciąć nożem lub obieraczką do warzyw.
6. Obierz cebulę z łuski. Obraną cebulę kroimy również w paski.
7. Umyj zieloną cebulę, drobno posiekaj.
8. Obierz czosnek. Każdy goździk kroimy w cienkie plasterki, po czym dodatkowo siekamy nożem.
9. Wlej sos Worcester do osobnej miski, wlej brązowy cukier i zmieloną czerwoną paprykę, dokładnie wymieszaj.
10. W powstałej pikantnej mieszance rozprowadzamy czosnek, cebulę i zieloną cebulę. Tutaj kładziemy marchewki i rzodkiewki. Mieszać.
11. Kapustę napełnij dużą ilością wody, umyj. Spuść wodę. Powtarzamy procedurę, aby zmyć nadmiar soli.
12. Umytą kapustę wkładamy do miski z pikantnymi warzywami, mieszamy rękami. Musisz pracować w gumowych jednorazowych rękawiczkach. Dokładnie zmiel składniki, aby sałatka wypuściła sok.
13. Rozłóż kimchi w salaterce, posyp sezamem i podawaj.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Sos Worcester - 78 kcal/100g