skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed rozpoczęciem gotowania filet należy uwolnić z resztek nasion i usunąć skórę.
Krok 2:
Następnie wymieszaj składniki razem z koniakiem w pojemniku, w którym posolemy łososia.
Krok 3:
Następnie musisz zetrzeć filet z przygotowaną mieszanką, równomiernie układając starte buraki na wierzchu i pozostawić na dwa dni.
Krok 4:
Po określonym czasie opłucz lekko solone filety pod bieżącą wodą i osusz ręcznikami papierowymi.
Krok 5:
Pokrój filety tradycyjnie w cienkie paski. Smacznego!
ten przepis nadaje się do gotowania każdego rodzaju czerwonej ryby. Teraz na rynku jest ogromna liczba gatunków różnych ryb, więc jeśli nie jesteś leniwy, możesz zrobić to pyszne jedzenie znacznie taniej niż kupić już soloną gotową rybę. Mniej więcej dwa razy taniej. Skład składników jest wybierany wyłącznie indywidualnie, nie należy go stosować w stu procentach. Na przykład cukier daje wystarczająco dużo słodyczy, jeśli lubisz bardziej słone, możesz w ogóle nie używać cukru lub używać mniej. W sklepie nie znajdziesz takiego koloru jak buraki. Dlatego jeśli nie użyjesz buraków, uzyskasz taki sam wynik jak w sklepie. Koniak nie musi być używany wysokiej jakości, możesz użyć taniego. Drogi koniak najlepiej spożywać zgodnie z przeznaczeniem. Szczególną uwagę chciałbym zwrócić na jakość ryb, która jest obecnie dostarczana na rynki krajów WNP. Niestety, teraz prawie wszystkie ryby, które są dostarczane do basenu, hodowane w nienaturalnym środowisku. Niestety, wszystkie ryby w takich warunkach są karmione karmą z chemią szkodliwą dla zdrowia. Dlatego nie nadużywaj takiej ryby. Gotuję go głównie na święta lub na te okazje, kiedy chcę ozdobić stół dla gości pięknym krojem. Nie bój się eksperymentować, a otrzymasz wspaniałe danie! Dziękuję za uwagę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g