Stynka marynowana

raz ugotujesz-nie przestaniesz! Warto!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 78 % 14 g
tłuszcze 17 % 3 g
węglowodany 6 % 1 g
87 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 D

aby przygotować ten przepis kulinarny, najpierw przygotowujemy marynatę. Wlej wodę do rondla i umieść na kuchence. Gdy tylko woda się zagotuje, wrzucamy tam sól, cukier, obraną cebulę, umytą i pokrojoną w półpierścienie, marchewkę, również obraną, umytą i pokrojoną w drobną kostkę. Dodaj paprykę i zioła, a także goździki, gotuj przez 5-6 minut. Myjemy pachnidła i dodajemy do marynaty. Gotuj w marynacie przez kilka minut, a następnie wyjmij je za pomocą sita. Przed wyjęciem ryb dodaj ocet do marynaty. Wlej ocet, który spłynie z ryby z powrotem do marynaty. Gotowany zapach wkładamy do czystego, gotowanego na parze słoika w rzędach, naprzemiennie układamy cebulę, marchewkę, pietruszkę i pachnidło. Następnie wlej pozostały zimny ocet, zawiąż go w bańkę i przenieś w zimne miejsce. Przechowujemy nasz zapach marynowany w zimnym, ciemnym miejscu przez około 3-4 dni. Następnie możesz użyć zapachu. Możesz podawać go jako sałatkę do głównego posiłku. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Pachnidło - 91   kcal/100g

Podobne przepisy