heh z mintaja po koreańsku

Spróbuj niesamowitego koreańskiego Dania! Koreańska mintaja to wspaniała przekąska, którą przygotowuje się bez poddawania ryby obróbce cieplnej. Danie okazuje się pikantne, pełne pikantnych aromatów, będzie odpowiednie zarówno na świątecznym stole, jak iw dni powszednie.
bytenkonnAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 12 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 19 % 4 g
109 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 40 min

1. Rozmrażamy mintaja, odcinamy głowę i ogon, usuwamy skórę, ostrym nożem oddzielamy filet od grzbietu.

2. Pokrój filet z mintaja na małe kawałki, włóż do miski i napełnij esencją octu, wymieszaj.

3. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, rozłóż na rybie.

4. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę, wyślij po cebuli.

5. Wlać sos sojowy, wlać cukier i sól, kolendrę i czerwony pieprz.

6. Rozgrzej olej słonecznikowy i polej nim przyprawy.

7. Rozłóż koreańską marchewkę na rybie, dodaj kolendrę, delikatnie wymieszaj, pozostaw do marynowania przez 2 godziny.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy