heh z mintaja po koreańsku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Rozmrażamy mintaja, odcinamy głowę i ogon, usuwamy skórę, ostrym nożem oddzielamy filet od grzbietu.
2. Pokrój filet z mintaja na małe kawałki, włóż do miski i napełnij esencją octu, wymieszaj.
3. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, rozłóż na rybie.
4. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę, wyślij po cebuli.
5. Wlać sos sojowy, wlać cukier i sól, kolendrę i czerwony pieprz.
6. Rozgrzej olej słonecznikowy i polej nim przyprawy.
7. Rozłóż koreańską marchewkę na rybie, dodaj kolendrę, delikatnie wymieszaj, pozostaw do marynowania przez 2 godziny.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g