Zupa rybna z kaszą jaglaną z łososia

bogata zupa z łososia jest niezwykle satysfakcjonująca, delikatna i pyszna. To kulinarny przepis na bardzo smaczną zupę rybną, a raczej zupę z łososia. To prawda, że łososia w tej zupie można zastąpić inną czerwoną rybą, na przykład łososiem lub różowym łososiem. Odnosi się, to znaczy zupa z łososia, do rosyjskiej kuchni narodowej, ponieważ w Rosji od czasów starożytnych kochali zupy rybne. A zupa z łososia była niezbędnym posiłkiem na świątecznym stole.
VitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 12 g
tłuszcze 24 % 8 g
węglowodany 39 % 13 g
164 kcal
IG: 46 / 0 / 54

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

wlej 2 litry zimnej wody do rondla, włóż do niego rybę, zagotuj i usuń pianę. Gotuj przez około 20 minut na małym ogniu. Wyjmujemy gotową rybę z bulionu łyżką cedzakową, schładzamy i wybieramy kości. W tym momencie musisz być traktowany bardzo odpowiedzialnie, ponieważ kość ryb może się zakrztusić. Bulion jest również filtrowany przez sito. Cebulę i marchewkę do zupy kroimy w kostkę i smażymy na oleju roślinnym. Obierz ziemniaki i pokrój w większe kostki niż cebula i marchewka. Myjemy proso w gorącej wodzie, aby gorycz zniknęła. Zanurz ziemniaki we wrzącym bulionie i gotuj przez siedem minut. Następnie wysyłamy umyte proso i suchą natkę pietruszki do bulionu i gotujemy przez kolejne pięć minut. Ostatni wkładamy marchewki i cebulę, sól, pieprz, a następnie gotujemy przez kolejne pięć minut. W gotowej zupie wysyłamy gotowanego łososia, zamykamy pokrywką i odstawiamy na chwilę.


podawaj zupę   na stole posypanym drobno posiekanym koperkiem. Zupa rybna z łososia jest gotowa! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy