skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wlej 2 litry zimnej wody do rondla, włóż do niego rybę, zagotuj i usuń pianę. Gotuj przez około 20 minut na małym ogniu. Wyjmujemy gotową rybę z bulionu łyżką cedzakową, schładzamy i wybieramy kości. W tym momencie musisz być traktowany bardzo odpowiedzialnie, ponieważ kość ryb może się zakrztusić. Bulion jest również filtrowany przez sito. Cebulę i marchewkę do zupy kroimy w kostkę i smażymy na oleju roślinnym. Obierz ziemniaki i pokrój w większe kostki niż cebula i marchewka. Myjemy proso w gorącej wodzie, aby gorycz zniknęła. Zanurz ziemniaki we wrzącym bulionie i gotuj przez siedem minut. Następnie wysyłamy umyte proso i suchą natkę pietruszki do bulionu i gotujemy przez kolejne pięć minut. Ostatni wkładamy marchewki i cebulę, sól, pieprz, a następnie gotujemy przez kolejne pięć minut. W gotowej zupie wysyłamy gotowanego łososia, zamykamy pokrywką i odstawiamy na chwilę.
podawaj zupę na stole posypanym drobno posiekanym koperkiem. Zupa rybna z łososia jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g