skład / składniki
metoda gotowania
1. Moja papaja, obieramy skórkę z połowy owocu, ostrym nożem wykonujemy nie głębokie i częste nacięcia, w ten sposób otrzymujemy cienką słomkę papai. Możesz pokroić owoce w inny sposób, najważniejsze jest uzyskanie cienkich pasków.
2. Fasolka szparagowa Zielona, odcinamy końce po obu stronach. Umyj pomidora, pokrój na ćwiartki.
3. Obieramy czosnek, mielimy w moździerzu razem z papryczką chili, następnie dodajemy suszone krewetki, również je mielimy. Tutaj kładziemy fasolę i pomidora, miażdżymy je tłuczkiem.
4. Dodaj sok z limonki i sos ostrygowy do moździerza, wlej cukier palmowy, wymieszaj.
5. Rozłóż papaję na półmisku, polej ją sosem z warzywami z moździerza, dodaj kawałki gotowanego niebieskiego kraba, podawaj.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięso kraba - 73 kcal/100g
- Mięso kraba Miramar - 140 kcal/100g
- Mięso kraba Santa braemor - 84 kcal/100g
- Kraby gotowane - 96 kcal/100g
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g
- Fasolka szparagowa Zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Sos ostrygowy - 121 kcal/100g
- Papaja - 43 kcal/100g