galaretka ze szczupaka

pyszne danie rybne na Ferie Zimowe! Galaretka rybna to bardzo smaczne danie, a zwłaszcza ze szczupaka ta ryba ma przyjemny aromat, zachowuje swój kształt.
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 83 % 5 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 17 % 1 g
24 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować. Jeśli kupiłeś całego szczupaka z głową, umyj go, wyczyść, odetnij głowę, usuń skrzela, pióra i wypatrosz szczupaka i pokrój na kawałki. Kupiłam już szczupaka bez głowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę, ale możesz dodać łuskę do bulionu, jeśli chcesz, aby kolor był bardziej złoty. Wlej wodę do rondla. Na cebuli wykonaj nacięcia & quot; na krzyż& quot;, zanurz w wodzie, wrzuć tam liść laurowy, ziarna pieprzu i goździki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj kawałki szczupaka. Doprowadzić do wrzenia, usunąć pianę, przełączyć ogień na słaby, sól i gotować przez około 20-30 minut, w zależności od wielkości kawałków szczupaka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyjmij gotową rybę z bulionu i włóż do głębokiego naczynia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Odcedź część bulionu i rozcieńcz w nim żelatynę. Napełnij nim rybę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Udekoruj według własnych upodobań i wystawiaj na zimno na około 3-4 godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy