skład / składniki
metoda gotowania
teraz dowiesz się, jak zrobić zupę rybną w puszkach z kaszą jaglaną. To świetna opcja na każdy dzień. A jeśli za każdym razem zmienisz odmianę konserw rybnych i zboża, zupa za każdym razem okaże się nowa.
proso można zastąpić ryżem lub kaszą manną, na przykład będzie również pyszne. Jako bazę można użyć tuńczyka w puszce, saury lub sardynki. Tym razem do przygotowania zupy rybnej użyłam przetworów z różowego łososia we własnym soku bez dodatku oleju.
więc zacznijmy robić zupę rybną w puszkach z kaszą jaglaną:
1. Proso myjemy kilka razy pod bieżącą wodą, spuszczamy wodę i suszymy. Wysyłamy umyte zboża do rondla z wodą, doprowadzamy do wrzenia, trochę solimy i gotujemy proso na średnim ogniu, aż do połowy ugotowane.
2. Obierz, umyj i posiekaj marchewki z cebulą. W razie potrzeby marchewki można pokroić w kształty, ponieważ zupa będzie wyglądać jasno i niecodziennie, dzieci z wielką przyjemnością ją zjedzą.
3. Smażyć cebulę i marchewkę na oleju roślinnym. Jeśli masz konserwy rybne z dodatkiem oleju, ten krok można pominąć, aby zupa nie była zbyt tłusta. Przenieś cebulę i marchewkę na patelnię z kaszą jaglaną.
4. Tam wysyłamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Jeszcze raz, w razie potrzeby, sól i pieprz do smaku(spróbuj soli). Gotuj przez kolejne 10-15 minut na średnim ogniu.
5. Otwieramy konserwy rybne, usuwamy grzbiety i duże kości z ryby (w razie potrzeby zetrzyj rybę, lubię mieć kawałki ryb) i wkładamy rybę do rondla bezpośrednio z płynem.
6. Aby nadać zupie przyjemny pikantny aromat, ostatnim akcentem dodajemy do niej jeden liść laurowy i dwa lub trzy groszki ziela angielskiego. Zmniejsz ogień i gotuj zupę rybną z konserw z kaszą jaglaną, aż ziemniaki będą w pełni ugotowane.
świeże zioła można dodać do zupy przed podaniem. Koperek i pietruszka najlepiej komponują się z rybą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Różowy łosoś konserwowy - 136 kcal/100g