zupa rybna w puszkach z kaszą jaglaną

przepis na taką zupę zdecydowanie warto wziąć pod uwagę. Ten przepis na zupę rybną w puszkach z kaszą jaglaną to świetny pomysł na lunch, gdy nie ma czasu. Gotuje się dość szybko, mały zestaw składników budżetowych, a co najważniejsze - prosty proces gotowania.
hallen-bunnyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 29 % 2 g
węglowodany 43 % 3 g
35 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

teraz dowiesz się, jak zrobić zupę rybną w puszkach z kaszą jaglaną. To świetna opcja na każdy dzień. A jeśli za każdym razem zmienisz odmianę konserw rybnych i zboża, zupa za każdym razem okaże się nowa.

proso można zastąpić ryżem lub kaszą manną, na przykład będzie również pyszne. Jako bazę można użyć tuńczyka w puszce, saury lub sardynki. Tym razem do przygotowania zupy rybnej użyłam przetworów z różowego łososia we własnym soku bez dodatku oleju.

więc zacznijmy robić zupę rybną w puszkach z kaszą jaglaną:

1. Proso myjemy kilka razy pod bieżącą wodą, spuszczamy wodę i suszymy. Wysyłamy umyte zboża do rondla z wodą, doprowadzamy do wrzenia, trochę solimy i gotujemy proso na średnim ogniu, aż do połowy ugotowane.

2. Obierz, umyj i posiekaj marchewki z cebulą. W razie potrzeby marchewki można pokroić w kształty, ponieważ zupa będzie wyglądać jasno i niecodziennie, dzieci z wielką przyjemnością ją zjedzą.

3. Smażyć cebulę i marchewkę na oleju roślinnym. Jeśli masz konserwy rybne z dodatkiem oleju, ten krok można pominąć, aby zupa nie była zbyt tłusta. Przenieś cebulę i marchewkę na patelnię z kaszą jaglaną.

4. Tam wysyłamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Jeszcze raz, w razie potrzeby, sól i pieprz do smaku(spróbuj soli). Gotuj przez kolejne 10-15 minut na średnim ogniu.

5. Otwieramy konserwy rybne, usuwamy grzbiety i duże kości z ryby (w razie potrzeby zetrzyj rybę, lubię mieć kawałki ryb) i wkładamy rybę do rondla bezpośrednio z płynem.

6. Aby nadać zupie przyjemny pikantny aromat, ostatnim akcentem dodajemy do niej jeden liść laurowy i dwa lub trzy groszki ziela angielskiego. Zmniejsz ogień i gotuj zupę rybną z konserw z kaszą jaglaną, aż ziemniaki będą w pełni ugotowane.

świeże zioła można dodać do zupy przed podaniem. Koperek i pietruszka najlepiej komponują się z rybą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Różowy łosoś konserwowy - 136   kcal/100g

Podobne przepisy