Sałatka z czerwonej kapusty z kukurydzą

sałatka dla koneserów korzyści i smaku. Gotowanie jest łatwe! Okazuje się jasny i kolorowy. Jest szybki i smaczny, witaminowy i pożywny, szczególnie spodoba się zwolennikom zdrowej diety i wegetarianom, chociaż warto spróbować bez wyjątku.
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 46 % 11 g
węglowodany 46 % 11 g
138 kcal
IG: 55 / 0 / 45

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jeśli jeszcze nie wiesz, jak zrobić sałatkę z czerwonej kapusty z kukurydzą, przeczytaj przepis, który pomoże Ci to rozgryźć. Przygotowujemy wszystkie produkty, których potrzebujemy do tego dania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój kapustę na cienki makaron.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz włóż go do durszlaka i zalej wrzącą wodą. Po ostygnięciu kapusty przenosimy ją do głębokiej miski, posypujemy solą, mielimy rękami i mieszamy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Chrzan czyścimy i pocieramy na drobnej lub średniej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz i posiekaj cebulę. Wlej go do miski z kapustą. Tutaj wysyłamy kukurydzę w puszkach i przygotowany chrzan. Solimy wszystko do smaku, wlewamy olej roślinny (najlepiej nierafinowany) i mieszamy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Radzę również dodać wcześniej umytą i posiekaną natkę pietruszki i koperek, możesz również umieścić zieloną cebulę-taka mieszanka zieleni nada potrawie dodatkowych kolorów i korzyści.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotową sałatkę odstawiamy na chwilę i przenosimy do salaterki. Dodatkowo możesz ozdobić danie kółkami czerwonej papryki i gałązkami świeżych ziół.

sałatkę można dodatkowo skropić sokiem z cytryny. Chociaż zamiast tego możesz wziąć sok jabłkowy lub wiśniowy. Najprawdopodobniej każdy z was, słysząc o kuchni koreańskiej, od razu powie-Och, czy to koreańska marchewka czy bakłażan? Nie, koreańskie jedzenie jest trudniejsze i bardziej uderzające. Koreańskie przepisy kulinarne opierają się na znajomości całej masy tajemnic, które nadają orientalny smak sałatkom warzywnym, rybnym lub mięsnym. A koreańska ma wiele wspólnego z resztą kuchni orientalnej, powiedzmy z japońską. Ta sama przewaga wieprzowiny, soi, jajek, ryżu i warzyw. Wiele przepisów i warzyw, które zajmują nie mniej ważne miejsce wśród Koreańczyków. Przedstawiłem ci jeden z przepisów-sałatkę z czerwonej kapusty z kukurydzą. Na szczęście czerwona kapusta nie jest niedoborem i jest niedroga. Możesz jeść jako niezależne danie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Czerwona kapusta - 27   kcal / 100g
  • Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy