skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy wymaganą ilość produktów do sałatki zgodnie z listą i przygotowujemy je-myjemy i myjemy warzywa.
Krok 2:
Obrane buraki wkładamy do rondla z wodą i gotujemy na kuchence. Jeśli buraki są młode, jak w tym przypadku, wystarczy 30 minut, aby były gotowe.
Krok 3:
Fasolę szparagową kroimy na kawałki i wkładamy do rondla.
Krok 4:
Napełnij fasolę szparagową wodą, lekko solą, zagotuj i gotuj przez 5 minut.
Krok 5:
Odcedź wodę z gotowanej fasoli szparagowej i przenieś ją do miski, aby ostygła.
Krok 6:
Pokrój ziemniaki w małe paski.
Krok 7:
Rozłożyć pokrojone ziemniaki na rozgrzanym oleju roślinnym na patelni i smażyć na dużym ogniu, ciągle mieszając.
Krok 8:
Ziemniaki po 5 minutach solimy i smażymy przez kolejne 5 minut.
Krok 9:
Po 5 minutach wyciśnij czosnek do ziemniaków przez prasę, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.
Krok 10:
Ziemniaki smażone z czosnkiem są przenoszone z patelni na talerz.
Krok 11:
Po pół godzinie zdejmij patelnię z burakami z ognia, spuść wrzącą wodę i schłodź pod zimną wodą.
Krok 12:
Podczas gdy buraki stygną, trzy marchewki na drobnej tarce.
Krok 13:
Startą marchewkę doprawiamy 2 łyżkami.l majonez, wymieszaj.
Krok 14:
Drobno posiekaj kapustę nożem.
Krok 15:
Posiekaną kapustę lekko posolić, wystarczy szczypta soli i wymieszać rękami.
Krok 16:
Posiekaną kapustę, podobnie jak marchewkę, doprawiamy majonezem.
Krok 17:
Doprawiamy również gotowaną fasolę szparagową majonezem.
Krok 18:
Zetrzyj schłodzone buraki na grubej tarce.
Krok 19:
Doprawiamy starte buraki majonezem.
Krok 20:
Przystępujemy do dekoracji sałatki. Na środku dużego płaskiego naczynia kładziemy smażone ziemniaki ze zjeżdżalnią.
Krok 21:
Wokół ziemniaków ostrożnie układamy przygotowane składniki w sektorach, tworząc je ze zjeżdżalniami.
Krok 22:
Układamy te same slajdy symetrycznie naprzeciw siebie.
Krok 23:
Udekoruj uformowaną sałatkę liśćmi bazylii i natychmiast podawaj. Przed użyciem sałatkę można wymieszać, ale można ją zbierać stopniowo z każdego sektora i mieszać już na talerzu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal / 100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal / 100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Fasola szparagowa - 47 kcal / 100g