skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Najpierw ugotuj suszone śliwki na parze. Napełnij go wodą.
Krok 3:
Wstępnie ugotowane jajka, twardy ser, paluszki krabowe i masło zetrzeć na tarce. Jeśli trudno jest zetrzeć paluszki krabowe, po prostu drobno posiekaj. Zetrzyj masło widelcem, a jeśli się topi, wstaw do lodówki. Warstwy będą się powtarzać, więc podziel starte składniki na pół.
Krok 4:
Wytnij krawędź suszonych śliwek. Faszerujemy śliwki orzechami włoskimi.
Krok 5:
Zbieranie sałatki. Jeśli masz przezroczyste głębokie naczynie, możesz ułożyć w nim warstwy. Jeśli położysz go na płaskim naczyniu, możesz zrobić okrąg z papieru, aby wszystkie warstwy były widoczne. 1. warstwa-połowa startych jajek, a następnie siatka majonezu.
Krok 6:
2. warstwa to połowa paluszków krabowych, a następnie majonez.
Krok 7:
3 warstwy-pół twardego sera, 4. warstwa to połowa masła.
Krok 8:
5 warstwa-śliwki z orzechami układamy ciasno do siebie (nie miałem dość, więc pozostały luki).
Krok 9:
6 warstwa to połowa paluszków krabowych, a następnie majonez.
Krok 10:
7 warstwa to połowa twardego sera, a następnie majonez. 8. warstwa to połowa masła. 9. warstwa-połowa startych jajek.
Krok 11:
Zdejmij papierowy okrąg i udekoruj sałatkę. Możesz ozdobić siatką majonezu i orzechami włoskimi. Sałatkę zostawiamy w lodówce do namoczenia.
Krok 12:
Sałatka z Czarnej Perły jest gotowa. Smacznego dla Ciebie i Twoich gości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal / 100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal / 100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal / 100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
