Sałatka z czarnej perły ze śliwkami

Wypróbuj popularną, oryginalną i łatwą do przygotowania sałatkę! Prawdopodobnie od razu zastanawiasz się, dlaczego sałatka nazywa się Czarna perła? A ponieważ warstwa suszonych śliwek nadziewanych orzechami włoskimi jest ukryta na środku warstwowej sałatki, podobnie jak czarne perły ukryte w skorupce. To słodki smak suszonych śliwek z orzechami nadaje sałatce wyjątkowy smak. Przygotowuje się łatwo i szybko, nawet dzieci sobie z tym poradzą.
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 56 % 28 g
węglowodany 24 % 12 g
333 kcal
IG: 92 / 8 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw ugotuj suszone śliwki na parze. Napełnij go wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wstępnie ugotowane jajka, twardy ser, paluszki krabowe i masło zetrzeć na tarce. Jeśli trudno jest zetrzeć paluszki krabowe, po prostu drobno posiekaj. Zetrzyj masło widelcem, a jeśli się topi, wstaw do lodówki. Warstwy będą się powtarzać, więc podziel starte składniki na pół.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wytnij krawędź suszonych śliwek. Faszerujemy śliwki orzechami włoskimi.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zbieranie sałatki. Jeśli masz przezroczyste głębokie naczynie, możesz ułożyć w nim warstwy. Jeśli położysz go na płaskim naczyniu, możesz zrobić okrąg z papieru, aby wszystkie warstwy były widoczne. 1. warstwa-połowa startych jajek, a następnie siatka majonezu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    2. warstwa to połowa paluszków krabowych, a następnie majonez.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    3 warstwy-pół twardego sera, 4. warstwa to połowa masła.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    5 warstwa-śliwki z orzechami układamy ciasno do siebie (nie miałem dość, więc pozostały luki).

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    6 warstwa to połowa paluszków krabowych, a następnie majonez.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    7 warstwa to połowa twardego sera, a następnie majonez. 8. warstwa to połowa masła. 9. warstwa-połowa startych jajek.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zdejmij papierowy okrąg i udekoruj sałatkę. Możesz ozdobić siatką majonezu i orzechami włoskimi. Sałatkę zostawiamy w lodówce do namoczenia.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Sałatka z Czarnej Perły jest gotowa. Smacznego dla Ciebie i Twoich gości!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal / 100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal / 100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal / 100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g

Podobne przepisy