skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki. Gotuj jajka przez 8 minut od wrzenia, a aby były łatwiejsze do czyszczenia, dodaj 1 stół. l. soli
Krok 2:
Obieramy cebulę
Krok 3:
Wytnij cienkie półpierścienie
Krok 4:
Teraz cebulę należy marynować, zrób to w zwykły sposób: sok z cytryny, wrząca woda lub włóż do zamrażarki na 15-20 minut. Dodaję trochę octu jabłkowego
Krok 5:
Następnie włóż cukier
Krok 6:
Mieszam i napełniam gorącą wodą. Pozostaw do marynowania na około 20 minut. W tym czasie gorycz powinna zniknąć, ale lepiej spróbować, a jeśli to konieczne, pozostaw na chwilę do marynowania
Krok 7:
W międzyczasie jajka są już ugotowane, napełniamy je zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia
Krok 8:
Następnie obierz je i oddziel żółtka od białek
Krok 9:
Kiedy nasza cebula jest marynowana, spuszczamy z niej wodę
Krok 10:
Rozłóż marynowaną cebulę na talerzu pierwszą warstwą, a dla urody położyłem 3 duże liście sałaty na talerzu i już położyłem na nim cebulę, ale to jest opcjonalne. Pokrój wędzonego kurczaka w kostkę i rozłóż na cebuli.
Krok 11:
Dobrze posmaruj majonezem. W mojej rodzinie mężczyźni bardzo lubią majonez i bez względu na to, jak bardzo staram się ich odzwyczaić - wszystko jest bezużyteczne!
Krok 12:
Trzy białka na grubej tarce
Krok 13:
Rozłóż starte białka w następnej warstwie i posmaruj majonezem
Krok 14:
Następnie trzy żółtka na drobnej tarce, można je również rozgnieść widelcem, nie trzeba smarować majonezem
Krok 15:
Ostatnia warstwa to tarty ser na drobnej tarce. W razie potrzeby udekoruj gałązkami zieleni
Krok 16:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g