skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak ugotować zupę z głowy czerwonej ryby? Wyjmij głowę z zamrażarki i pozostaw w temperaturze pokojowej do rozmrożenia. Możesz napełnić rybę zimną wodą, aby proces rozmrażania był szybszy. Usuń skrzela i resztki łusek, jeśli takie istnieją. Do zupy odpowiednie są płetwy, ogony, brzuch itp. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, usunąć pianę, zmniejszyć płomień i gotować przez 30 minut.
Krok 2:
W tym czasie przygotuj pozostałe produkty z listy. Na 1,2-1,5 litra wody użyłam dwóch średnich ziemniaków, jednej marchewki, połowy cebuli i 2 łyżek.
Krok 3:
Obierz ziemniaki, cebulę i marchewkę i spłucz pod bieżącą wodą.
Krok 4:
Pokrój ziemniaki w małe kostki, marchewki w plasterki i posiekaj cebulę niezbyt dużą.
Krok 5:
Po ugotowaniu głowy wyjmij ją z bulionu. Maksymalny płomień płyty. Wyślij ziemniaki, marchewkę i cebulę do garnka. Następnie dodaj kaszę kukurydzianą, liść laurowy i sól do smaku. Poczekaj, aż się zagotuje, zmniejsz płomień do nieco poniżej średniej i gotuj zupę, aż ziemniaki będą gotowe. Zajmie to około 15-20 minut, w zależności od tego, jak duże kawałki ziemniaków masz i od odmiany.
Krok 6:
Podczas gotowania zupy oddziel kawałki mięsa od głowy, jeśli są dostępne. Usuń kości.
Krok 7:
Spróbuj ponownie gotowej zupy na soli, jeśli to konieczne, dodaj sól. Dodaj drobno posiekane warzywa i kawałki ryby do garnka. Z zamrażarki użyłam koperku i mieszanki włoskich ziół.
Krok 8:
Podczas serwowania zupa rybna pieprz według uznania.
zamiast kaszy kukurydzianej w przepisie możesz użyć ryżu. Świetnie komponuje się z czerwoną rybą i dobrze nadaje się do takich zup.
ponieważ zupa jest przygotowywana bez smażenia, można ją bezpiecznie podawać w dni diety. Dzięki zbożom i bogatemu bulionowi zupa doskonale zaspokaja głód i nasyca organizm przydatnymi substancjami.
musisz spróbować!
smacznego!
Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.
pamiętaj, że ostateczny wynik w tym naczyniu zależy od tego, jak zmielisz marchewki: starte marchewki zamieniają się w papkę podczas obróbki cieplnej i równomiernie mieszają się z resztą składników, pokrojone w paski lub kostki zachowają swój kształt.
uważam ten przepis za PP, ponieważ PP to system przyjmowania zbilansowanych i zdrowych posiłków. Ryby i warzywa w zupie bez smażenia to świetna opcja na pierwsze danie. Zupa jest niskokaloryczna, a jednocześnie sycąca i rozgrzewająca.
ważne jest, aby zdawać sobie sprawę, że w naturze nie ma przepisów ani produktów, które z pewnością są dobre dla wszystkich ludzi lub bezwarunkowo szkodliwe dla wszystkich. Podobnie jak w przypadku leków, a także w żywieniu, istnieją wskazania i przeciwwskazania, dzienne Indywidualne normy spożycia, a dla większości ludzi wszystko to jest bardzo spersonalizowane. Jednocześnie istnieje wiele mitów "o prawidłowym odżywianiu" (na przykład: tłuszcz jest zły), które zniekształcają samą istotę tej koncepcji iw takiej zniekształconej formie rozprzestrzeniają się w Internecie i mediach. Dlatego pamiętaj, że każdy "przepis PP" będzie miał związek z prawidłowym odżywianiem tylko warunkowo, nie należy go traktować jako dogmatu. I nawet jeśli autor przepisu, "specjalista od zdrowego odżywiania" lub dietetyk i trener fitness nazywa coś przydatnym (PP) lub szkodliwym, być może nie jest to dla ciebie osobiście.
opinia administracji serwisu o prawidłowym odżywianiu może nie pokrywać się z opinią autora PP przepisu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g