zupa saury w powolnej kuchence

zaskakująco prosty przepis na przepyszną zupę! Zupa saury w powolnej kuchence to bardzo prosty przepis na pyszną zupę rybną, która dzięki zastosowaniu tego cudownego urządzenia kuchennego jest bardzo łatwa i dość szybka w wykonaniu. Jednocześnie ryby nie będą musiały być czyszczone, czego gospodynie domowe nie lubią. W końcu podstawą dania są zwykłe konserwy rybne.
svetikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 50 % 4 g
37 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

wszystkie warzywa niezbędne do zupy - ziemniaki, cebula i marchewka - obierz, opłucz pod bieżącą zimną wodą i wytrzyj ręcznikami papierowymi lub serwetkami.Następnie pokrój ziemniaki w drobną kostkę. Drobno posiekaj cebulę. I pokrój marchewki w średniej wielkości kostki.

wlej trochę oleju roślinnego do miski multicookera (możesz użyć słonecznika lub oliwy z oliwek) i wybierz tryb "Pieczenie" lub "Pieczenie" z menu na panelu sterowania urządzenia. Ustaw timer na 15 minut pracy. Wlej posiekaną cebulę i marchewkę do miski multicookera i smaż je na piękny złoty kolor, od czasu do czasu mieszając drewnianą lub silikonową szpatułką, aby warzywa się nie przypaliły. Nie zamykaj multicookera pokrywką.

kilka razy spłucz kaszę zimną wodą i spuść nadmiar wody przez drobne sito. Po 15 minutach dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i umyty kuskus do miski wolnowaru.

otwórz puszkę saury w puszkach i przenieś ją również do warzyw w misce wolnowaru.

osobno zagotuj czystą wodę pitną w czajniku, a następnie wlej ją również do miski multicookera. Wymieszaj wszystkie składniki. Zamknij garnek z pokrywką. Wybierz z menu na panelu sterowania tryb "Zupa" lub "gotowanie" i ustaw minutnik na godzinę.

5-10 minut przed gotowością do otwarcia kreskówki i dodania przypraw-liści laurowych i ziele angielskie. Skosztuj zupy i dodaj sól i czarny pieprz do smaku. Ilość soli zależy od konkretnych przetworów używanych do zupy.

opłucz świeże zioła, osusz, a także wlej do miski multicookera.

po wyłączeniu timera pozostaw Wolnowar zamknięty na około 15 minut dłużej, aby zupa się zaparzyła.

następnie wlej zupę z saury w puszkach na porcjowane talerze, udekoruj zieleniną i możesz podać.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Kuskus - 112   kcal/100g
  • Saura konserwowa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy