skład / składniki
metoda gotowania
wszystkie warzywa niezbędne do zupy - ziemniaki, cebula i marchewka - obierz, opłucz pod bieżącą zimną wodą i wytrzyj ręcznikami papierowymi lub serwetkami.Następnie pokrój ziemniaki w drobną kostkę. Drobno posiekaj cebulę. I pokrój marchewki w średniej wielkości kostki.
wlej trochę oleju roślinnego do miski multicookera (możesz użyć słonecznika lub oliwy z oliwek) i wybierz tryb "Pieczenie" lub "Pieczenie" z menu na panelu sterowania urządzenia. Ustaw timer na 15 minut pracy. Wlej posiekaną cebulę i marchewkę do miski multicookera i smaż je na piękny złoty kolor, od czasu do czasu mieszając drewnianą lub silikonową szpatułką, aby warzywa się nie przypaliły. Nie zamykaj multicookera pokrywką.
kilka razy spłucz kaszę zimną wodą i spuść nadmiar wody przez drobne sito. Po 15 minutach dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i umyty kuskus do miski wolnowaru.
otwórz puszkę saury w puszkach i przenieś ją również do warzyw w misce wolnowaru.
osobno zagotuj czystą wodę pitną w czajniku, a następnie wlej ją również do miski multicookera. Wymieszaj wszystkie składniki. Zamknij garnek z pokrywką. Wybierz z menu na panelu sterowania tryb "Zupa" lub "gotowanie" i ustaw minutnik na godzinę.
5-10 minut przed gotowością do otwarcia kreskówki i dodania przypraw-liści laurowych i ziele angielskie. Skosztuj zupy i dodaj sól i czarny pieprz do smaku. Ilość soli zależy od konkretnych przetworów używanych do zupy.
opłucz świeże zioła, osusz, a także wlej do miski multicookera.
po wyłączeniu timera pozostaw Wolnowar zamknięty na około 15 minut dłużej, aby zupa się zaparzyła.
następnie wlej zupę z saury w puszkach na porcjowane talerze, udekoruj zieleniną i możesz podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Kuskus - 112 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g