pieczone bułki z węgorzem

niesamowicie pyszne pieczone bułki z wędzonym węgorzem! Aby cieszyć się japońskimi bułkami, nie trzeba iść do restauracji. Można je przygotować w domu. Co więcej, wszystkie niezbędne produkty i specjalny zestaw do nich można kupić w każdym dużym sklepie. Okazuje się, że bułki nie są gorsze niż zakupione, ale znacznie tańsze.
morkofkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 12 g
tłuszcze 52 % 23 g
węglowodany 20 % 9 g
290 kcal
IG: 0 / 89 / 11

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Potrzebujemy gotowanego ryżu, myjemy go i gotujemy na małym ogniu przez dziesięć minut. Wyłącz i bez otwierania pokrywy pozwól mu trochę ostygnąć.
2. Pokrój filet z węgorza w pasek o szerokości około 1 cm.
3. Ziarna sezamu smażymy trochę na suchej patelni.
4. Ryż mieszamy z octem, solimy i dodajemy cukier, szpatułką delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
5. Owijamy matę folią spożywczą. Połóż arkusz nori błyszczącą stroną do dołu, a po matowej stronie rozprowadź warstwę ryżu. Posyp prażonymi ziarnami sezamu i rozłóż Pasek wędzonego węgorza. Zwiń w ciasną rolkę za pomocą maty. Pokrój rolkę na 6 równych części.
6. Układamy bułki w naczyniu do pieczenia, posypujemy startym serem i pieczemy w gorącym piekarniku przez pięć minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal / 100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Nori - 3   kcal/100g
  • Węgorz wędzony - 326   kcal / 100g
  • Węgorz morski świeży - 93   kcal/100g
  • Węgorz świeży - 332   kcal / 100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g

Podobne przepisy