skład / składniki
metoda gotowania
1. Początkowo musimy odpowiednio ugotować ryż. Potrzebujemy specjalnego japońskiego ryżu do bułki, jeśli go nie ma, możesz go zastąpić okrągłym czarnym. Myjemy go dobrze kilka razy, aż woda będzie wystarczająco czysta. Włóż do rondla, napełnij zimną wodą i przykryj pokrywką. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne 10 minut. Następnie zostawiamy pod pokrywką, aby ryż był gotowany na parze.
wymieszaj ocet ryżowy z solą i cukrem i dodaj do ryżu.
2. Na macie do rolowania rozłóż arkusz nori błyszczącą stroną do dołu. Zwilż dłonie wodą i rozprowadź ryż na arkuszu, pozostawiając 3 cm na górze, rozłóż Pasek pstrąga, ser śmietankowy na środku, w razie potrzeby możesz dodać plasterek świeżego ogórka.
3. Za pomocą maty zwijamy arkusz z nadzieniem w ciasną rolkę, aby się nie rozwijał, pokrywamy wolną krawędź wodą. Pokrój rolkę bardzo ostrym nożem na 6-8 części.
4. Rozłóż bułki na blasze wyłożonej pergaminem. Na wierzch kładziemy łyżeczkę wędzonego kawioru i posypujemy startym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, gdy ser się rozpuści, to bułki są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal / 100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal / 100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal / 100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Kawior gromadnika - 365 kcal/100g