pieczone bułki z pstrągiem

pyszne, aromatyczne bułki z pstrągiem i wędzonym kawiorem! Dzięki temu przepisowi na pewno nauczysz się gotować bułki - to wcale nie jest trudne. Przygotuj domowe pieczone bułki - to bardzo smaczne danie, które może zadowolić rodzinę lub gości.
Elena ElenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 37 % 15 g
węglowodany 39 % 16 g
206 kcal
IG: 0 / 94 / 6

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Początkowo musimy odpowiednio ugotować ryż. Potrzebujemy specjalnego japońskiego ryżu do bułki, jeśli go nie ma, możesz go zastąpić okrągłym czarnym. Myjemy go dobrze kilka razy, aż woda będzie wystarczająco czysta. Włóż do rondla, napełnij zimną wodą i przykryj pokrywką. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne 10 minut. Następnie zostawiamy pod pokrywką, aby ryż był gotowany na parze.
wymieszaj ocet ryżowy z solą i cukrem i dodaj do ryżu.
2. Na macie do rolowania rozłóż arkusz nori błyszczącą stroną do dołu. Zwilż dłonie wodą i rozprowadź ryż na arkuszu, pozostawiając 3 cm na górze, rozłóż Pasek pstrąga, ser śmietankowy na środku, w razie potrzeby możesz dodać plasterek świeżego ogórka.
3. Za pomocą maty zwijamy arkusz z nadzieniem w ciasną rolkę, aby się nie rozwijał, pokrywamy wolną krawędź wodą. Pokrój rolkę bardzo ostrym nożem na 6-8 części.
4. Rozłóż bułki na blasze wyłożonej pergaminem. Na wierzch kładziemy łyżeczkę wędzonego kawioru i posypujemy startym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, gdy ser się rozpuści, to bułki są gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal / 100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal / 100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal / 100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Nori - 3   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Kawior gromadnika - 365   kcal/100g

Podobne przepisy