Sałatka z językiem i piklami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Odmierz składniki. Gotuj języki do miękkości i pokrój w kostkę.
Krok 2:

Ogórki również pokroić w paski.
Krok 3:

Drobno posiekaj warzywa.
Krok 4:

Osusz oliwki i pokrój w pierścienie.
Krok 5:

Jajka ugotować, obrać i pokroić w średnią kostkę.
Krok 6:

Połącz języki, ogórki, jajka, oliwki i koperek w salaterce.
Krok 7:

Dopraw majonezem i wymieszaj.
Krok 8:

Możesz włożyć sałatkę do pierścienia do gotowania-w całości lub w partiach. Udekoruj ziołami (mam mieszankę sałatkową i żurawinę).
Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Język wieprzowy - 165 kcal/100g


