pieczone bułki z mięsem kraba
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu, następnie solimy i doprawiamy cukrem i octem ryżowym.
2. Wymieszaj majonez, posiekany czosnek, chili i wlej sos sojowy, dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
3. Mięso kraba lub paluszki krabowe, pokroić na kawałki i wymieszać z filetem z czerwonej ryby.
4. Ryż rozprowadzamy na arkuszu nori, rozprowadzamy nadzienie i zwijamy za pomocą maty w elastyczną rolkę, którą kroimy ostrym nożem na porcje.
5. Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia, połóż na nim kawałki bułki. Na każdym kawałku rozprowadzamy łyżeczkę sosu i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pięć minut. Natychmiast podawaj gorące bułki do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kraby w puszkach - 85 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g