pieczone bułki z wędzonym kurczakiem

lubisz japońskie jedzenie? W takim razie ten przepis jest dla ciebie! Mój dom po prostu uwielbia kuchnię japońską, w tym bułki. Niedawno próbowałem gotować pieczone bułki w piekarniku pod skórką serową, naprawdę nam się podobało. Spróbuj gotować według tego przepisu, danie okazuje się niesamowicie smaczne!
VendettaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 24 % 9 g
węglowodany 54 % 20 g
163 kcal
IG: 0 / 95 / 5

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Najpierw musimy ugotować płatki. Lepiej jest użyć specjalnego ryżu do gotowania bułki, jeśli nie ma czegoś takiego, odpowiedni jest również okrągły szary. Myjemy go dobrze kilka razy, aż woda stanie się czysta. Ryż wkładamy do rondla, napełniamy zimną wodą, gotujemy pod zamkniętą pokrywką. Po ugotowaniu zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez kolejne dziesięć minut. Teraz przygotuj sos ryżowy, w tym celu wymieszaj ocet ryżowy z solą i cukrem i dodaj do ciepłego ryżu.
2. Na macie kładziemy arkusz nori błyszczącą stroną do dołu. Zwilż dłonie wodą i rozłóż ryż na arkuszu, pozostawiając 3 cm na wierzchu, rozłóż Pasek wędzonego kurczaka, kremowy miękki ser i dodaj plasterek świeżego ogórka. Jeśli chcesz, możesz również dodać kostkę papryki, okazuje się również bardzo smaczna.
3. Za pomocą maty zwijamy arkusz Nuri w ciasną rolkę, aby się nie rozwijał, pokrywamy wolną krawędź wodą. Pokrój rolkę bardzo ostrym nożem na 6-8 części.
4. Pokrojone bułki wkładamy do naczynia do pieczenia wyłożonego pergaminem. Posyp startym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, gdy na rolkach tworzy się skórka serowa, więc nasze danie jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal / 100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Nori - 3   kcal / 100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal / 100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g

Podobne przepisy