skład / składniki
metoda gotowania
1. Najpierw musimy ugotować płatki. Lepiej jest użyć specjalnego ryżu do gotowania bułki, jeśli nie ma czegoś takiego, odpowiedni jest również okrągły szary. Myjemy go dobrze kilka razy, aż woda stanie się czysta. Ryż wkładamy do rondla, napełniamy zimną wodą, gotujemy pod zamkniętą pokrywką. Po ugotowaniu zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez kolejne dziesięć minut. Teraz przygotuj sos ryżowy, w tym celu wymieszaj ocet ryżowy z solą i cukrem i dodaj do ciepłego ryżu.
2. Na macie kładziemy arkusz nori błyszczącą stroną do dołu. Zwilż dłonie wodą i rozłóż ryż na arkuszu, pozostawiając 3 cm na wierzchu, rozłóż Pasek wędzonego kurczaka, kremowy miękki ser i dodaj plasterek świeżego ogórka. Jeśli chcesz, możesz również dodać kostkę papryki, okazuje się również bardzo smaczna.
3. Za pomocą maty zwijamy arkusz Nuri w ciasną rolkę, aby się nie rozwijał, pokrywamy wolną krawędź wodą. Pokrój rolkę bardzo ostrym nożem na 6-8 części.
4. Pokrojone bułki wkładamy do naczynia do pieczenia wyłożonego pergaminem. Posyp startym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, gdy na rolkach tworzy się skórka serowa, więc nasze danie jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal / 100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Nori - 3 kcal / 100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal / 100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g