skład / składniki
metoda gotowania
1. Zajmijmy się herbatnikami. Będą potrzebować 2 sztuk na to ciasto. (oczywiście możesz pomnożyć wszystkie składniki przez 2 i upiec wysoki biszkopt, a następnie go pokroić. Ale jestem przyzwyczajony do robienia osobno).
so:
- jajka wbijamy z cukrem i cukrem waniliowym;
- wlej olej roślinny i mleko do powstałej masy, ubij mikserem;
- tutaj przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i proszkiem kakaowym, ponownie ubij;
- naczynie do pieczenia (średnica 26 cm) wyłożyć pergaminem, wlać do niego ciasto;
- pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut (gotowość sprawdzamy przekłuwając biszkopt drewnianym szpikulcem: jeśli jest suchy-ciasto jest gotowe);
- upiecz drugie ciasto podobnie jak pierwsze.
2. A teraz przyszła kolej na bezę:
- ubij białka z cukrem na gęste, stabilne szczyty;
- blachę wyłożyć pergaminem;
- przenieś krem białkowy do torby do gotowania z dyszą i umieść bezy na blasze do pieczenia;
- suszymy je w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni przez godzinę.
3. Smażyć orzeszki ziemne na suchej patelni, a następnie przenieść do miski blendera i zmielić (cząstki powinny być duże, nie trzeba szukać proszku ).
4. Skondensowane mleko rozprowadzamy w głębokiej misce, dodajemy zmiękczone masło i ubijamy przez 5 minut. Masa stanie się bujna, gładka, jednorodna.
5. Przygotuj ganache. Wlej śmietanę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, rozłóż połamaną czekoladę, dokładnie wymieszaj. Pozwól masie ostygnąć przez 5 minut.
6. Zbieramy "Snickers":
- na dużym płaskim naczyniu układamy jeden biszkopt, obficie polewamy skondensowanym kremem, posypujemy orzechami;
- rozłóż bezy z bezy, ponownie polej kremem, posyp orzeszkami ziemnymi;
- przykrywamy drugim biszkoptem;
- boki ciasta smarujemy pozostałą śmietaną skondensowaną i posypujemy orzechami;
- podlewamy powierzchnię ganache i wysyłamy ciasto do lodówki w celu impregnacji na co najmniej 2 godziny.
teraz możesz bezpiecznie przygotować się na herbatę, podano smakołyk!
jedz z przyjemnością)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g