skład / składniki
metoda gotowania
1. Oczyść rybę: odetnij płetwy, wyczyść wnętrze, spłucz pod bieżącą wodą i pokrój na duże kawałki.
2. Przygotowaną rybę wkładamy do rondla, napełniamy wodą, gotujemy przez pół godziny po ugotowaniu. Nie zapomnij usunąć piany.
3. Gotową rybę układamy na naczyniu, filtrujemy bulion i odsyłamy do rondla, doprowadzamy do wrzenia.
4. Rozłóż pokrojone w kostkę ziemniaki w bulionie rybnym, gotuj na średnim ogniu.
5. Na patelni przygotowujemy smażenie: cebulę i marchewkę pokrojoną w drobną kostkę dusimy w niewielkiej ilości oleju roślinnego przez około 7-10 minut.
6. Proso dokładnie myjemy gorącą wodą i wysyłamy do bulionu. Kładziemy tam również smażenie.
7. Gotuj na średnim ogniu, aż składniki będą całkowicie ugotowane.
8. Sól i pieprz.
9. Dodaj drobno posiekane warzywa, gotowaną rybę, lavrushkę.
wlej gotowe danie na talerze i podawaj na gorąco.
ciesz się wspaniałym smakiem i aromatem. Jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pelengas - 84 kcal/100g