sajgonki z czerwoną rybą, ryżem i awokado

zdrowa, lekka, nieporównywalnie pyszna przekąska! Sajgonki z czerwoną rybą, ryżem i awokado gotują się szybko, w 10 minut. Nadzienie dla nich można zmienić według własnych upodobań, łącząc różne produkty: warzywa, zboża, mięso, ryby, owoce morza.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 7 g
tłuszcze 20 % 8 g
węglowodany 63 % 26 g
209 kcal
IG: 12 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sajgonki z ryżem i czerwoną rybą? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Opłucz ryż do czystej wody, a następnie gotuj do miękkości. Miałem stek ze świeżego łososia w magazynie. Posoliłem go i wysłałem do lodówki na godzinę. Ryby do bułki można stosować lekko solone lub wędzone.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj awokado i ogórek. Osusz je serwetkami. Awokado przekrój na pół, za pomocą noża usuń pestkę i obierz. Jeśli ogórek ma grubą skórę, lepiej go usunąć. Pokrój awokado w cienkie kliny, a ogórek i rybę w cienkie paski, jak na zdjęciu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Namocz papier ryżowy w zimnej wodzie. Pozostaw, aż będzie miękka i elastyczna(około 10-15 sekund).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ostrożnie połóż papier na zwilżonej wodą powierzchni. Połóż czerwoną rybę na środku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż zielone liście sałaty na rybie, a następnie ułóż warstwę ryżu i ogórka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż kawałek awokado na wierzchu. Sekwencja warstw może być dowolna według własnego uznania. Aby nadzienie bułki nie było suche, możesz dodać niekompletną łyżeczkę twarogu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zwiń sajgonki w taki sposób, jak faszerowane naleśniki lub gołąbki są zwijane, tj. zrób zakładkę najpierw od dołu, a następnie zwiń krawędzie papieru po bokach i przekręć rolkę. Posyp gotowe bułki sezamem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowe, podawaj z klinem cytrynowym i sosem sojowym!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Sajgonki są pyszne, jeśli są smażone na patelni grillowej na odrobinie oleju roślinnego po obu stronach przez kilka sekund lub w multipekarze.

sajgonki lub sajgonki odnoszą się do kuchni azjatyckiej. Są produkowane w prawie każdym kraju Azji Wschodniej, południowej i Środkowej. I Każdy region ma swój własny specjalny przepis, który ma swoją nazwę. Pod względem różnorodności nadzień jest to jak azjatycka "Pizza". Te pyszne bułki są smażone przez wielu i podawane z różnymi sosami jako gorąca przekąska. Inni wolą zamienić je w zimną przekąskę. I zawijają je nie tylko w papier ryżowy. Może to być cienkie ciasto (takie jak pita), naleśnik jajeczny itp.

te są gotowane przez kilka minut, głównym składnikiem jest niskokaloryczny papier ryżowy. Z czerwoną rybą są szczególnie smaczne, a z dodatkiem awokado tworzą prawdziwą harmonię.

ogólnie połączenie ryb, ryżu i warzyw jest idealne, jeśli przestrzegasz diety i monitorujesz swoje odżywianie.

możesz nadziewać te bułki na zupełnie inne sposoby. Mogą to być warzywa, owoce morza, zboża, rośliny strączkowe, mięso i inne.

smacznego!

sajgonki są pyszne i zdrowe. Możesz wybrać dla nich absolutnie dowolne wypełnienie. Proponuję spróbować bułek z czerwoną lekko soloną rybą, awokado, ryżem i ogórkiem. Aby uzyskać soczystość, dodaj kilka listków świeżej sałaty i twarożek według uznania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś mielony - 130   kcal/100g
  • Łosoś wędzony - 162   kcal/100g
  • Łosoś z grilla - 283   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 201   kcal/100g
  • Łosoś solony - 269   kcal/100g
  • Łosoś saute - 379   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal / 100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Papier ryżowy - 333   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal / 100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy