ryż basmati w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Dobrze spłucz basmati-spłucz, aż woda będzie czysta.
2. Drobno posiekaj lub zetrzyj marchewki
3.Warzywa lekko podsmażyć na oliwie z oliwek w trybie "smażenia".
4. Ryż włożyć do miski multicookera do warzyw, dodać sól, zalać wodą.
5. Zamknij Multicooker, włącz tryb "Ryż", CZAS - 20 minut.
6. Ułóż gotowe basmati na porcjach, posyp posiekanymi świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ryż basmati - 347 kcal/100g
- Suszona cebula - 219 kcal/100g