pikantna solona makrela z ziela angielskiego

szlachetna przekąska do gorących napojów-goście będą zadowoleni!
krakoziabelkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 9 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 0 % 0 g
86 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 h

ta ryba jest przygotowywana bardzo prosto, a smak jest niesamowity do niemożliwości)))
 rozmrozić makrelę, obrać, umyć i pokroić na 2 cm kawałki.
przygotuj marynatę. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do wrzącej wody i gotować przez 20-25 minut. Ostudzić i zalać rybę. Połóż talerz na wierzchu, aby się utopił. Po 12 godzinach należy wyjąć rybę z marynaty i włożyć do słoika. Gotowe =)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy