pikantna solona makrela z ziela angielskiego
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
ta ryba jest przygotowywana bardzo prosto, a smak jest niesamowity do niemożliwości)))
rozmrozić makrelę, obrać, umyć i pokroić na 2 cm kawałki.
przygotuj marynatę. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do wrzącej wody i gotować przez 20-25 minut. Ostudzić i zalać rybę. Połóż talerz na wierzchu, aby się utopił. Po 12 godzinach należy wyjąć rybę z marynaty i włożyć do słoika. Gotowe =)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g