sałatki z piersi kurczaka z ananasem, pieczarkami i serem

Elegancka sałatka z kurczakiem w różnych odmianach! Wspaniały przepis na przygotowanie uroczystych sałatek trzech rodzajów na bazie pieczonej piersi z kurczaka, które mile zaskoczą swoim wspaniałym smakiem i na pewno przypadną do gustu wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 8 g
tłuszcze 43 % 10 g
węglowodany 22 % 5 g
139 kcal
IG: 40 / 40 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznych sałatek na świąteczny stół.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy przygotowywać sałatkę & quot; delikatność" i wkładamy sto dwadzieścia gramów kukurydzy w puszkach do głębokiej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż sto dwadzieścia gramów ananasa pokrojonego na małe kawałki do miski z kukurydzą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż do wspólnej miski sto dwadzieścia gramów pokrojonej na małe kawałki piersi z kurczaka pieczonej wcześniej w piekarniku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na drobnej tarce wcieramy sześćdziesiąt gramów twardego sera.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej większość część startego sera do miski na resztę składników.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj majonez, sól i mieszankę czarnej i czerwonej papryki do miski do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż sałatkę w salaterce i równomiernie rozłóż pozostały starty ser na wierzchu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Udekoruj sałatkę pokrojonymi wzdłuż na pół plasterkami mandarynki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zaczynamy przygotowywać sałatkę & quot; Słonecznik & quot; i wlej dwie łyżki oleju roślinnego na patelnię, którą umieściliśmy na kuchence, a następnie włóż do niej drobno posiekaną cebulę, którą smażymy na średnim ogniu, aż będzie przezroczysta.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój na małe, dowolne kawałki sto dwadzieścia gramów pieczarek i włóż cebulę na patelnię, a następnie podsmaż grzyby przez około siedem minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj sól do smaku na patelnię, mieszankę czarnej i czerwonej papryki i rozłóż grzyby z patelni na talerzu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż do salaterki sto dwadzieścia gramów pokrojonej na małe kawałki piersi z kurczaka pieczonej wcześniej w piekarniku i dopraw do smaku majonezem.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż warstwę grzybów smażonych z cebulą na wierzchu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wykonujemy siatkę majonezu na wierzchu warstwy grzybów.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Na grubej tarce wcieramy połowę gotowanej marchewki na talerz, następnie białko jednego ugotowanego jaja kurzego i mieszamy ze sobą.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Rozłóż marchewki z białkiem w końcowej warstwie w salaterce i lekko zagęść.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wykonujemy kolejną siatkę majonezu na wierzchu.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Rozłóż zmiękczone żółtko jednego ugotowanego jajka kurzego na wierzchu.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Udekoruj sałatkę chipsami ziemniaczanymi.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Rozłóż oliwki pokrojone na pół na wierzchu i zrób paski majonezu.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Aby przygotować trzecią sałatkę, pokrój jedną głowę czerwonej cebuli na cienkie półpierścienie i włóż do miski.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Wlej jedną łyżeczkę cukru i jedną łyżeczkę soli do miski z posiekaną cebulą.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Dodaj jedną łyżeczkę 70% esencji octu do miski z cebulą.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Całkowicie zalej cebulę wrzątkiem w misce.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Rozbij jedno jajko kurze do małej miski.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Wlej jedną trzecią łyżeczki soli do miski i dodaj pół łyżki oleju roślinnego.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Wlej ugotowaną mieszankę jajeczną na patelnię rozgrzaną na kuchence z dodatkiem oleju roślinnego i usmaż naleśnik jajeczny z obu stron.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Rozłóż ugotowany naleśnik jajeczny na talerzu i zwiń w ciasną rolkę.

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Pokrój bułkę jajeczną w dość cienkie paski.

  33. Krok 33:

    Krok 33.

    Włóż do miski sto czterdzieści gramów pokrojonej na małe kawałki piersi z kurczaka wcześniej upieczonej w piekarniku, a następnie dodaj czerwoną cebulę dobrze umytą pod bieżącą wodą i rozłóż naleśnik pokrojony w paski.

  34. Krok 34:

    Krok 34.

    Dodaj majonez do miski sałatkowej do smaku.

  35. Krok 35:

    Krok 35.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w salaterce.

  36. Krok 36:

    Krok 36.

    Rozłóż liście sałaty do smaku w misce sałatkowej.

  37. Krok 37:

    Krok 37.

    Rozłóż gotowaną sałatkę w salaterce.

  38. Krok 38:

    Krok 38.

    Delikatne i bardzo smaczne świąteczne sałatki na bazie kurczaka w różnych odmianach są gotowe.

  39. Krok 39:

    Krok 39.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

cóż, bardzo prosty przepis! Najdelikatniejsze, najdelikatniejsze i najsmaczniejsze uroczyste sałatki na bazie kurczaka! Taka świąteczna, elegancka sałatka z niedrogim kurczakiem w różnych odmianach (ananasy, ser, grzyby, marchew, jajka i kukurydza) – zawsze piękne, wykwintne, bardzo smaczne danie na stole! Na przykład sałatka z lekkim kurczakiem, pachnącym ananasem i soczystą kukurydzą będzie najdelikatniejsza. Jego drugi Analog-sałatka z kurczakiem budżetowym, dowolnymi grzybami i twarogiem stanie się niezwykle satysfakcjonująca i nienagannie zbilansowana. Taka sałatka z kurczakiem to oryginalny przepis, który każdy lubi! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Mandarynki - 33   kcal/100g
  • Mandarynki w puszkach - 40   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Chipsy - 536   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy