Sałatka z kiszoną kapustą, pomarańczami i szynką wieczór
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę.
obierz skórkę z pomarańczy w spiralę, ale nie wyrzucaj, po prostu odłóż na bok. Usuń filmy z plasterków. Pokrój pomarańcze w kostkę.
jabłka obrać, pokroić w kliny.
pokrój cebulę w pierścienie.
podsmaż cebulę w Rast.masło z szynką przez pięć minut. Umieść tutaj jabłka i smaż przez kolejne 5 minut.
włóż wyciśniętą kiszoną kapustę, ziemniaki, pomarańcze do salaterki, wszystko delikatnie wymieszaj.
Dodaj tosty do sałatki, wymieszaj.
zrób dressing: wymieszaj sok z cytryny z olejem sezamowym. Dopraw sałatkę.
wieczór sałatkowy można ozdobić spiralą ze skórki pomarańczowej i gałązkami pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g