skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Baza: do bazy potrzebne będą dwie warstwy mrożonego ciasta francuskiego.
Krok 2:
Rozłóż ciasto bez rozmrażania na blasze wyłożonej pergaminem. Umieść blachę do pieczenia z ciastem w zimnym piekarniku. Piec ciasta francuskie w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
Krok 3:
Ostrożnie pokrój schłodzone ciasta-ułóż je na trzy części: środkowa część ciasta będzie na dole ciasta; górna część ciasta będzie na środku ciasta; dolna część ciasta będzie na górze ciasta.
Krok 4:
Nadzienie
Krok 5:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 6:
Pokrój rybę ze skóry i pokrój w średnią kostkę. Pozostaw kilka cienkich płytek rybnych do dekoracji.
Krok 7:
Kiszone korniszony pokroić w drobną kostkę. Posiekaj koperek.
Krok 8:
Ugotowane, schłodzone jajka obrać i pokroić w kostkę.
Krok 9:
Wymieszaj ryby, ser, ogórki, koperek, jajka z majonezem. Sól, pieprz do smaku.
Krok 10:
Połącz ciasta, które trafią na dno. Nadzienie-sałatka z czerwoną rybą równomiernie rozprowadzić na ciastach.
Krok 11:
Teraz ułóż nierówne ciasta na wierzchu, naciskając je rękami, jeśli trochę się złamie - w porządku.
Krok 12:
Nadzienie
Krok 13:
Twarożek wymieszać z topionym serem śmietankowym i chrzanem.
Krok 14:
Rozłóż makrelę na kawałki, usuwając kości.
Krok 15:
Posmaruj ciasta masą serową. Rozłóż makrelę na wierzchu.
Krok 16:
Dociśnij lekko ostatnimi warstwowymi ciastami. Przykryj folią i połóż na niej niewielki ładunek, na przykład lekki ładunek. Włóż ciasto z przekąskami rybnymi na kilka godzin do lodówki. Możesz zostawić na noc, aby ciasta były dobrze namoczone.
Krok 17:
Dekoracja: udekoruj przed podaniem.
Krok 18:
Aby pokryć ciasto, wymieszaj dwa rodzaje sera: ser śmietankowy i ser twarogowy.
Krok 19:
Rozłóż masę serową równomiernie na powierzchni i bokach ciasta.
Krok 20:
Pokrój ogórek w cienkie plasterki na wysokość ciasta.
Krok 21:
Przyklej ogórki po bokach ciasta.
Krok 22:
Zielony groszek, zielona cebula i czerwone kwiaty rybne uzupełnią świąteczny obraz.
Krok 23:
Oto ciasto w przekroju.
Krok 24:
Smacznego! Wesołych Świąt! Szczęśliwego Dnia Kobiet 8 Marca! Wiosna w duszy i lato w sercu!
okazało się apetyczne, piękne i niesamowicie smaczne! Dzięki ciastu francuskiemu i kilku warstwom z nadzieniem uzyskano efekt "Napoleona z przekąskami". Super! Wszyscy goście będą zadowoleni! Takiej przekąski na stole jeszcze nie było! Pyszne i piękne! Gotuj dla zdrowia i zachwyć wszystkich przy świątecznym stole!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g