ciasto z przekąskami na 8 marca

ciasto z przekąskami okazuje się duże, wystarczy dla wszystkich! Ciasto z przekąskami rybnymi jest łatwe do przygotowania, a produkty są dostępne.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 8 g
tłuszcze 48 % 14 g
węglowodany 24 % 7 g
171 kcal
IG: 29 / 71 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Baza: do bazy potrzebne będą dwie warstwy mrożonego ciasta francuskiego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż ciasto bez rozmrażania na blasze wyłożonej pergaminem. Umieść blachę do pieczenia z ciastem w zimnym piekarniku. Piec ciasta francuskie w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ostrożnie pokrój schłodzone ciasta-ułóż je na trzy części: środkowa część ciasta będzie na dole ciasta; górna część ciasta będzie na środku ciasta; dolna część ciasta będzie na górze ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nadzienie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój rybę ze skóry i pokrój w średnią kostkę. Pozostaw kilka cienkich płytek rybnych do dekoracji.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kiszone korniszony pokroić w drobną kostkę. Posiekaj koperek.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ugotowane, schłodzone jajka obrać i pokroić w kostkę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wymieszaj ryby, ser, ogórki, koperek, jajka z majonezem. Sól, pieprz do smaku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Połącz ciasta, które trafią na dno. Nadzienie-sałatka z czerwoną rybą równomiernie rozprowadzić na ciastach.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Teraz ułóż nierówne ciasta na wierzchu, naciskając je rękami, jeśli trochę się złamie - w porządku.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nadzienie

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Twarożek wymieszać z topionym serem śmietankowym i chrzanem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż makrelę na kawałki, usuwając kości.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posmaruj ciasta masą serową. Rozłóż makrelę na wierzchu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dociśnij lekko ostatnimi warstwowymi ciastami. Przykryj folią i połóż na niej niewielki ładunek, na przykład lekki ładunek. Włóż ciasto z przekąskami rybnymi na kilka godzin do lodówki. Możesz zostawić na noc, aby ciasta były dobrze namoczone.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dekoracja: udekoruj przed podaniem.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Aby pokryć ciasto, wymieszaj dwa rodzaje sera: ser śmietankowy i ser twarogowy.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozłóż masę serową równomiernie na powierzchni i bokach ciasta.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Pokrój ogórek w cienkie plasterki na wysokość ciasta.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Przyklej ogórki po bokach ciasta.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Zielony groszek, zielona cebula i czerwone kwiaty rybne uzupełnią świąteczny obraz.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Oto ciasto w przekroju.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Smacznego! Wesołych Świąt! Szczęśliwego Dnia Kobiet 8 Marca! Wiosna w duszy i lato w sercu!

okazało się apetyczne, piękne i niesamowicie smaczne! Dzięki ciastu francuskiemu i kilku warstwom z nadzieniem uzyskano efekt "Napoleona z przekąskami". Super! Wszyscy goście będą zadowoleni! Takiej przekąski na stole jeszcze nie było! Pyszne i piękne! Gotuj dla zdrowia i zachwyć wszystkich przy świątecznym stole!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy