deser z kiełkującej gryki i granatu

szybkie, łatwe, pyszne śniadanie dla dobrego zdrowia i aktywnego dnia. Pyszny i prosty deser-maksimum smaku i witamin w jednym talerzu. Nawiasem mówiąc, jako sos do takiego deseru możesz również użyć kilku łyżeczek świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 5 g
tłuszcze 6 % 2 g
węglowodany 79 % 26 g
137 kcal
IG: 88 / 4 / 8

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Usuń ziarna z granatu.
2. Włóż miód do kiełkującej gryki, wymieszaj-dobrze, ale ostrożnie.
3. Dodaj ziarna granatu do gryki, ponownie wymieszaj.
4. Dopraw jogurtem naturalnym (lub kwaśną śmietaną).

smacznego i pogodnego dnia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Granat - 52   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Kiełkująca gryka - 310   kcal/100g

Podobne przepisy