Sałatka z kiełkującej kaszy gryczanej z jabłek i buraków

niesamowicie pyszna sałatka z sosem z awokado! Dla szczupłości! Sałatka nieporównywalna ze smakiem i korzyściami! Za taką ucztę ciało podziękuje Ci dobrym samopoczuciem, doskonałym nastrojem. A figura będzie piękna i szczupła! Ciesz się nimi częściej!
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 64 % 16 g
121 kcal
IG: 81 / 0 / 19

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

najpierw przygotuj sos z awokado:

1. Posmaruj awokado.
2. Grubo posiekaj cebulę.
3. Awokado i cebulę złożyć w misce blendera.
4. Dodaj sok z cytryny i oliwę z oliwek.
5. Zmiel wszystko na puree, a następnie włóż do lodówki.

teraz zrób sobie sałatkę:

6. Pokrój jabłko w drobną kostkę, włóż do salaterki.
7. Obierz buraki i zetrzyj na grubej tarce. Dodaj go do jabłka.
8. Włóż kiełkującą kaszę gryczaną do salaterki. Wszystko wymieszaj.
9. Posyp sosem z awokado.
10. Udekoruj świeżymi ziołami.

sałatka może być podana do stołu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Kiełkująca gryka - 310   kcal/100g

Podobne przepisy