Sałatka z kiełkującej kaszy gryczanej z jabłek i buraków
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj sos z awokado:
1. Posmaruj awokado.
2. Grubo posiekaj cebulę.
3. Awokado i cebulę złożyć w misce blendera.
4. Dodaj sok z cytryny i oliwę z oliwek.
5. Zmiel wszystko na puree, a następnie włóż do lodówki.
teraz zrób sobie sałatkę:
6. Pokrój jabłko w drobną kostkę, włóż do salaterki.
7. Obierz buraki i zetrzyj na grubej tarce. Dodaj go do jabłka.
8. Włóż kiełkującą kaszę gryczaną do salaterki. Wszystko wymieszaj.
9. Posyp sosem z awokado.
10. Udekoruj świeżymi ziołami.
sałatka może być podana do stołu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Kiełkująca gryka - 310 kcal/100g