skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj jedzenie. Lepiej jest wziąć duże pieczarki, im większe, tym lepiej, aby zmieściło się w nich wystarczająco dużo nadzienia.
Krok 2:
Delikatnie umyj grzyby pod bieżącą wodą. Nie zanurzaj ich całkowicie w wodzie, są jak gąbka, wchłoną płyn i staną się wodniste. Lepiej zmyć brud gąbką. Następnie użyj noża, aby oddzielić nogi od grzybów, uważając, aby nie złamać czapki. Łatwo jest przyciąć w kółko i odłamać nogę ręką.
Krok 3:
Pokrój nogi grzybów w drobną kostkę.
Krok 4:
Filet z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi. Pokrój również w małe kostki, im mniejsze, tym lepiej, zwłaszcza jeśli Twoje pieczarki nie są duże.
Krok 5:
Umyj warzywa, osusz i drobno posiekaj.
Krok 6:
Zetrzyj ser na średniej tarce.
Krok 7:
Rozgrzej patelnię, wlej na nią trochę oleju. Ułóż filety z kurczaka. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut. Ciągle mieszaj mięso, aby sok zamknął się w środku, aby było bardziej miękkie.
Krok 8:
Dodaj grzyby do kurczaka. Mieszaj, smaż przez kolejne 5-7 minut.
Krok 9:
Dodaj śmietanę, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj i pozostaw na małym ogniu na kolejne 5 minut.
Krok 10:
Przenieś nadzienie z patelni do innego naczynia i lekko ostudź. Dodaj połowę startego sera i zioła. Wymieszać.
Krok 11:
Weź Ognioodporne naczynie do pieczenia. Posmaruj go olejem roślinnym. Ułóż czapki pieczarek. Rozłóż nadzienie za pomocą dwóch łyżeczek do herbaty.
Krok 12:
Posyp każdy grzyb pozostałym serem.
Krok 13:
Piecz grzyby przez 15-20 minut w piekarniku w temperaturze 190°C.
podawaj przekąskę na gorąco. Podczas serwowania posyp grzyby ziołami.
pieczarki okazały się bardzo smaczne! Wziąłem duże grzyby, wygodnie było je nadziewać. Ale połowa nadzienia pozostała. Zrobiłam z niego sos do makaronu.
zamiast śmietany do nadzienia można dodać ciężką śmietanę. Możesz także umieścić dowolne przyprawy i przyprawy. W niektórych przepisach do nadzienia dodaje się również cebulę i czosnek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g