Klasyczna julienne z kurczakiem

Spróbuj pysznej gorącej przekąski po francusku! Klasyczny julienne z kurczakiem według tego przepisu zostanie uzyskany przez najbardziej niedoświadczonego kucharza! Technologia gotowania łączy smażenie i duszenie w sosie beszamelowym. Pozwala to nie tylko zaoszczędzić czas gotowania, ale także przygotować główne składniki z wyprzedzeniem, a przed podaniem tylko upiec danie.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 8 g
tłuszcze 50 % 12 g
węglowodany 17 % 4 g
177 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak gotować julienne z kurczakiem? Weź produkty według listy. Jeśli masz mrożone grzyby, takie jak moje, lekko rozmrozić. Nie próbuj zbyt wiele, bo i tak będziemy je smażyć. Oczyść, umyj i osusz kurczaka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój filet z kurczaka w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Grzyby (najlepiej białe, ale często biorą pieczarki lub grzyby miodowe) lekko rozmrozić, jeśli weźmiesz lody i pokroić równie drobno.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym na kuchence. Teraz podsmaż cebulę na oleju, dodaj grzyby i smaż, aż cały płyn wyparuje.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj kawałki kurczaka i szybko wszystko razem usmaż.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp tosty warstwą mąki. Po zdjęciu patelni z ognia wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić mąkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej śmietanę, wymieszaj bez umieszczania na kuchence, aby nie tworzyć grudek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść patelnię na kuchence i zagotuj jej zawartość. Gotuj grzyby i kurczaka w powstałym sosie beszamelowym. Ten przedmiot można pozostawić w lodówce & quot; na żądanie" nawet na jeden dzień!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zetrzyj ser na drobnej lub średniej tarce.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozgrzej piekarnik do 180C. przed pieczeniem w piekarniku rozłóż masę sosową w kokotnikach lub w porcjach do pieczenia.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Obficie posyp serem i wstaw na 15-20 minut do rozgrzanego piekarnika.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Klasyczny julienne z kurczakiem jest gotowy!

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podawaj natychmiast z pieca! Miłego!

kurczak julienne ten przepis jest bardzo łatwy do zrobienia. Tym przepisem "zdobyłem" jednego kucharza na jednym z blogów kulinarnych. Bardzo podobało mi się uproszczone podejście do gotowania, które absolutnie nie wpływa na wynik. Julienne okazuje się najsmaczniejsza, apetyczna, soczysta.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

śmietanę można zastąpić kwaśną śmietaną lub mlekiem o wysokiej zawartości tłuszczu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal / 100g

Podobne przepisy