skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować julienne z kurczakiem? Weź produkty według listy. Jeśli masz mrożone grzyby, takie jak moje, lekko rozmrozić. Nie próbuj zbyt wiele, bo i tak będziemy je smażyć. Oczyść, umyj i osusz kurczaka.
Krok 2:
Pokrój filet z kurczaka w drobną kostkę.
Krok 3:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Krok 4:
Grzyby (najlepiej białe, ale często biorą pieczarki lub grzyby miodowe) lekko rozmrozić, jeśli weźmiesz lody i pokroić równie drobno.
Krok 5:
Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym na kuchence. Teraz podsmaż cebulę na oleju, dodaj grzyby i smaż, aż cały płyn wyparuje.
Krok 6:
Dodaj kawałki kurczaka i szybko wszystko razem usmaż.
Krok 7:
Posyp tosty warstwą mąki. Po zdjęciu patelni z ognia wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić mąkę.
Krok 8:
Wlej śmietanę, wymieszaj bez umieszczania na kuchence, aby nie tworzyć grudek.
Krok 9:
Umieść patelnię na kuchence i zagotuj jej zawartość. Gotuj grzyby i kurczaka w powstałym sosie beszamelowym. Ten przedmiot można pozostawić w lodówce & quot; na żądanie" nawet na jeden dzień!
Krok 10:
Zetrzyj ser na drobnej lub średniej tarce.
Krok 11:
Rozgrzej piekarnik do 180C. przed pieczeniem w piekarniku rozłóż masę sosową w kokotnikach lub w porcjach do pieczenia.
Krok 12:
Obficie posyp serem i wstaw na 15-20 minut do rozgrzanego piekarnika.
Krok 13:
Klasyczny julienne z kurczakiem jest gotowy!
Krok 14:
Podawaj natychmiast z pieca! Miłego!
kurczak julienne ten przepis jest bardzo łatwy do zrobienia. Tym przepisem "zdobyłem" jednego kucharza na jednym z blogów kulinarnych. Bardzo podobało mi się uproszczone podejście do gotowania, które absolutnie nie wpływa na wynik. Julienne okazuje się najsmaczniejsza, apetyczna, soczysta.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
śmietanę można zastąpić kwaśną śmietaną lub mlekiem o wysokiej zawartości tłuszczu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal / 100g