skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed włożeniem do kotła musisz przygotować składniki. Pokrój ziemniaki na duże plasterki.
Krok 2:
Pokrój cebulę w półpierścienie, po usunięciu rdzenia.
Krok 3:
Pokrój paprykę w długie paski, usuwając nasiona.
Krok 4:
Pokrój pikle w pierścienie, odcinając końcówki.
Krok 5:
Pokrój pomidora w pierścienie.
Krok 6:
Kiełbaski wędzone są również w pierścieniach.
Krok 7:
Kiełbaski z pierścieniami.
Krok 8:
Żebra są dzielone jeden po drugim.
Krok 9:
Najpierw włóż żeberka do żeliwa, a następnie ziemniaki, cebulę, paprykę, ostrą paprykę, sól, pieprz.
Krok 10:
Następnie kładziemy ogórki,
Krok 11:
Na wierzchu kiełbasy z ogórków.
Krok 12:
Kładziemy koncentrat pomidorowy, pomidory.
Krok 13:
Napełnij wodą nie wyższą niż 2 centymetry po brzegi.
Krok 14:
Przykryj pokrywką i włóż do piekarnika na co najmniej cztery godziny.
Krok 15:
Po określonym czasie danie będzie gotowe. Nie zapomnij podać kwaśnej śmietany, ziół, oliwek i oczywiście cytryny!
mieszanka mięsna, obfita, aromatyczna, apetyczna o niepowtarzalnym smaku. Jesteśmy pewni, że przygotujesz taką mieszankę więcej niż raz. Solanka jest przygotowywana w kompleksie pieców w czosenku. Jeśli nie masz takiej możliwości gotowania, możesz gotować w zwykłej domowej kuchni w powolnej kuchence lub na kuchence gazowej. Osobliwością tego konkretnego przepisu jest to, że wszystkie składniki są układane w żeliwie jednocześnie w jednej zakładce. Duszone zupy zawsze smakują inaczej niż zwykłe gotowane na kuchence. Tak jest w tym przypadku. Zapach wyjątkowy. Oliwki dodaje się do zupy lub na początku układania w żeliwie lub na końcu, przed podaniem. Można to już zrobić według własnych upodobań. W dzisiejszych czasach wielu odchodzi od używania kiełbasek, uważając je za delikatnie mówiąc niezbyt przydatne. W tym przypadku radzę wstępnie ugotować mięso, najlepiej wołowinę, i pokroić w małe kostki, używając zamiast kiełbasek. W takim przypadku możesz użyć bulionu z gotowanego mięsa zamiast zwykłej wody. Będzie bogatszy i bardziej satysfakcjonujący. Nawiasem mówiąc, pikle są słodkawe i słone. Do tego dania nadają się słone. Kto nie ma kompleksu pieca z rosyjskim piecem, możesz ugotować zupę w powolnej kuchence, ustawiając ją na tryb marnotrawstwa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal / 100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal / 100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal / 100g
- Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263 kcal/100g
- Wędzone żeberka wieprzowe - 514 kcal/100g