Prefabrykowana solanka mięsna w żeliwie na węglu drzewnym

bardzo niezwykłe, satysfakcjonujące, smaczne, nie trudne. Przepis przyda się szczególnie tym, którzy mają kompleks pieców lub rosyjski piec. Gotowanie jest znacznie łatwiejsze niż na konwencjonalnym gazowym piecu domowym.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 55 % 6 g
węglowodany 27 % 3 g
77 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przed włożeniem do kotła musisz przygotować składniki. Pokrój ziemniaki na duże plasterki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w półpierścienie, po usunięciu rdzenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój paprykę w długie paski, usuwając nasiona.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pikle w pierścienie, odcinając końcówki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój pomidora w pierścienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kiełbaski wędzone są również w pierścieniach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kiełbaski z pierścieniami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Żebra są dzielone jeden po drugim.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Najpierw włóż żeberka do żeliwa, a następnie ziemniaki, cebulę, paprykę, ostrą paprykę, sól, pieprz.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie kładziemy ogórki,

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na wierzchu kiełbasy z ogórków.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Kładziemy koncentrat pomidorowy, pomidory.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Napełnij wodą nie wyższą niż 2 centymetry po brzegi.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przykryj pokrywką i włóż do piekarnika na co najmniej cztery godziny.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Po określonym czasie danie będzie gotowe. Nie zapomnij podać kwaśnej śmietany, ziół, oliwek i oczywiście cytryny!

mieszanka mięsna, obfita, aromatyczna, apetyczna o niepowtarzalnym smaku. Jesteśmy pewni, że przygotujesz taką mieszankę więcej niż raz. Solanka jest przygotowywana w kompleksie pieców w czosenku. Jeśli nie masz takiej możliwości gotowania, możesz gotować w zwykłej domowej kuchni w powolnej kuchence lub na kuchence gazowej. Osobliwością tego konkretnego przepisu jest to, że wszystkie składniki są układane w żeliwie jednocześnie w jednej zakładce. Duszone zupy zawsze smakują inaczej niż zwykłe gotowane na kuchence. Tak jest w tym przypadku. Zapach wyjątkowy. Oliwki dodaje się do zupy lub na początku układania w żeliwie lub na końcu, przed podaniem. Można to już zrobić według własnych upodobań. W dzisiejszych czasach wielu odchodzi od używania kiełbasek, uważając je za delikatnie mówiąc niezbyt przydatne. W tym przypadku radzę wstępnie ugotować mięso, najlepiej wołowinę, i pokroić w małe kostki, używając zamiast kiełbasek. W takim przypadku możesz użyć bulionu z gotowanego mięsa zamiast zwykłej wody. Będzie bogatszy i bardziej satysfakcjonujący. Nawiasem mówiąc, pikle są słodkawe i słone. Do tego dania nadają się słone. Kto nie ma kompleksu pieca z rosyjskim piecem, możesz ugotować zupę w powolnej kuchence, ustawiając ją na tryb marnotrawstwa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal / 100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal / 100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal / 100g
  • Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263   kcal/100g
  • Wędzone żeberka wieprzowe - 514   kcal/100g

Podobne przepisy