Sałatka z korzenia selera z ogórkami i marchewką

sałatka witaminowa z korzenia selera i warzyw! Dla zdrowia i sylwetki! Uważa się, że korzeń selera przyczynia się do odmłodzenia organizmu. Zawiera wiele witamin i innych cennych substancji. I chociaż cała roślina jest przydatna, korzeń selera jest magazynem i koncentracją tych bogactw. Dlatego proponuję dziś przygotować niskokaloryczną sałatkę witaminową, która pomoże ci uzyskać zastrzyk wigoru i siły, szczególnie w zimnych porach roku. Rozumiesz, prawda? Kontynuuję temat z korzeniem selera))
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 67 % 6 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

umyj korzeń selera, Usuń twardą skórę i zetrzyj koreańską tarkę do marchwi.
opłucz ogórek i zetrzyj go słomkami.
marchewki czyścimy, myjemy, a także pocieramy słomkami.
wszystko wymieszaj.
dodaj sok z cytryny i szczyptę zmielonego czarnego pieprzu. Marynujemy w lodówce przez około godzinę.
marynowaną sałatkę doprawiamy olejem roślinnym do smaku, dekorujemy ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Korzeń selera - 32   kcal/100g

Podobne przepisy