Sałatka z korzenia selera z ogórkami i marchewką
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
umyj korzeń selera, Usuń twardą skórę i zetrzyj koreańską tarkę do marchwi.
opłucz ogórek i zetrzyj go słomkami.
marchewki czyścimy, myjemy, a także pocieramy słomkami.
wszystko wymieszaj.
dodaj sok z cytryny i szczyptę zmielonego czarnego pieprzu. Marynujemy w lodówce przez około godzinę.
marynowaną sałatkę doprawiamy olejem roślinnym do smaku, dekorujemy ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g