Sałatka z czerwoną fasolą w puszkach i kurczakiem

jasny i pachnący, o bogatym składzie! Sałatka z czerwonej fasoli w puszkach i kurczaka jest prosta, ale wygląda kolorowo. Pod względem składu spodoba się zarówno mężczyznom, jak i kobietom. Można go przygotować na obiad, podawać gościom. Wszystkie składniki są niedrogie i niedrogie.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 6 g
tłuszcze 27 % 6 g
węglowodany 45 % 10 g
109 kcal
IG: 30 / 30 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z czerwonej fasoli? Przygotuj składniki. Pierś z kurczaka można ugotować z wyprzedzeniem lub użyć z wcześniej przygotowanego dania z kurczaka. Fasola i kukurydza w puszkach. Papryka jedna duża lub dwie małe. Sałata czerwona cebula. Do sosu sałatkowego możesz użyć zalecanego sosu lub po prostu oliwy z oliwek. Weź sól do smaku, możesz również dodać czarny mielony pieprz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź głębokie naczynie do sałatek-miskę, salaterkę. Pokrój schłodzoną pierś z kurczaka bez kości w małe kostki i włóż do salaterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ostrożnie otwórz puszkę czerwonej fasoli w puszkach, odcedź płyn i spłucz fasolę zimną wodą. Włóż odpowiednią ilość fasoli do salaterki. Do sałatki możesz również wziąć gotowaną czerwoną fasolę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ostrożnie otwórz puszkę kukurydzy w puszkach, spuść płyn. Dodaj odpowiednią ilość kukurydzy do salaterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umyj czerwoną paprykę, odetnij łodygę i uwolnij ją z nasion. Opłucz paprykę zimną wodą wewnątrz i na zewnątrz. Strząśnij owoce z nadmiaru płynu i pokrój paprykę w drobną kostkę. Dodaj posiekaną paprykę do sałatki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obierz cebulę sałatkową i pokrój w małe kostki. Dodaj go do sałatki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Spłucz świeżą natkę pietruszki pod bieżącą zimną wodą i osusz. Drobno posiekaj warzywa i dodaj do sałatki. Możesz również dodać koperek, kolendrę lub mieszankę świeżych ziół do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do sosu sałatkowego w misce wymieszaj olej roślinny (wziąłem winogrono), ocet jabłkowy i gotową musztardę (moja jest rosyjska, ale będzie pyszna z Dijon). Sól i czarny pieprz można dodać do dressingu lub dodać bezpośrednio do samej sałatki. Dopraw sałatkę przygotowanym dressingiem i wymieszaj. Spróbuj ponownie na soli i w razie potrzeby Posol.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotową sałatkę można podawać natychmiast po jej przygotowaniu, ale sałatka będzie miała bogatszy smak, jeśli stanie trochę w lodówce przed podaniem. Sałatka może być oferowana jako niezależne danie lub możesz urozmaicić stół potrawami ziemniaczanymi.

jak kupić kukurydzę w puszkach? Pamiętaj, aby sprawdzić datę ważności na puszce. Jeśli pojemnik jest szklany, ostrożnie rozważ ziarna. Powinny być tego samego rozmiaru i koloru, solidne i wolne od plam. Kompozycja nie powinna zawierać barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal / 100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy