pieczone musli
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty do przygotowania upieczonej muesli.
Krok 2:
W rondlu połącz miód, olej roślinny, wodę, cukier, cynamon i drobną sól. Podgrzej mieszając na małym ogniu, aby masa była gładka.
Krok 3:
W misce połącz płatki owsiane, surowe nasiona słonecznika,posiekane orzechy.
Krok 4:
Wlej masę miodowo-maślaną i dokładnie wymieszaj, aby namoczyć wszystkie płatki.
Krok 5:
Ułóż płatki na blasze do pieczenia i piecz w temperaturze 150 stopni, często mieszając. Po 15 minutach dodaj rodzynki i suszoną żurawinę, wymieszaj i piecz przez kolejne 10 minut.
Krok 6:
Schłodzić gotowe pieczone musli i przenieść je do czystego, suchego pojemnika.
świetny pomysł na śniadanie lub przekąskę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g