skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ryż z kurczakiem i warzywami w rękawie? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Zestaw warzyw może być dowolny. Skoncentruj się na swoim guście. Do gotowania możesz użyć dowolnych części kurczaka. Zielony groszek może być świeży lub mrożony.
Krok 2:
Podziel kurczaka, spłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar wilgoci. Złożyć kurczaka w misce i posypać solą i przyprawami. Obierz czosnek i przepuść przez prasę. Wszystko wymieszaj i odstaw kurczaka na chwilę.
Krok 3:
Przygotuj rękaw do pieczenia. Z jednej strony zawiąż krawędzie rękawa. Ryż opłucz kilka razy w zimnej wodzie. Następnie spuść całą wodę i włóż ryż do rękawa.
Krok 4:
Obierz cebulę i marchewkę, opłucz pod bieżącą wodą, pokrój i wyślij do rękawa, po ryżu.
Krok 5:
Opłucz paprykę, usuń nasiona i drobno posiekaj. Wyślij do rękawa wraz z zielonym groszkiem. Dodaj trochę soli i przyprawy.
Krok 6:
Ryż z warzywami Wrzuć bezpośrednio do rękawa.
Krok 7:
Teraz ułóż kurczaka, wlej wodę i zawiąż rękaw po drugiej stronie. Włóż naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut.
Krok 8:
Następnie odetnij rękaw i pozostaw na kolejne 10 minut.
Krok 9:
Kurczak z ryżem i warzywami jest gotowy! Rozłóż naczynie na talerzach i podawaj! Smacznego!
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
ryż w razie potrzeby można zastąpić dowolnym innym zbożem. Ale weź pod uwagę cechy gotowania różnych zbóż! Czas gotowania może się zmienić zarówno w mniejszym, jak i większym kierunku. Niektóre zboża wymagają wstępnego namaczania.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g