filet z kurczaka zapiekany z pomidorami i serem

Oryginalna i nieskomplikowana przekąska na każde wakacje. Goście i rodzina byli mile zaskoczeni, gdy znaleźli tak niezwykłe nadzienie pomidora w pomidorach.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 37 % 7 g
węglowodany 16 % 3 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Podgrzej patelnię, wlej do niej olej słonecznikowy i smaż drobno posiekaną paprykę i cebulę przez około 10 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie dodaj posiekany czosnek i smaż przez kolejne 2 minuty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Osobno smażyć drobno pokrojony w kostkę filet z kurczaka, aż będzie w połowie ugotowany.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj do niego naszą smażoną paprykę, cebulę i czosnek, a także kukurydzę, sól, kminek, mielony pieprz. Wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut na małym ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W pomidorze odetnij górę i wyjmij miąższ.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij pomidory nadzieniem. Na wierzchu nadzienia szczelnie układamy starty ser. Możesz również lekko posypać ser mielonym pieprzem na wierzchu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozgrzej piekarnik do 170-180 stopni. Piecz pomidory przez 10 minut. Gotowe danie można ozdobić ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy