Sałatka z żołądków z kurczaka z cebulą i grzybami

zwykłych produktów, budżet, wakacje każdego dnia! Sałatka z żołądków z kurczaka jest bardzo smaczna i satysfakcjonująca, a koszty przygotowania są bardzo niskie, ponieważ żołądki z kurczaka są niedrogie. Zwykle gotuje się z nimi zupę lub po prostu dusi. Spróbuj ich w sałatce. Przygotowanie go nie będzie trudne!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 7 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 13 % 2 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z żołądków z kurczaka z cebulą? Przygotuj jedzenie. Wstępnie ugotuj żołądki z kurczaka. Jak to zrobić opisano na końcu przepisu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Aby sok z cebuli nie podrażniał błony śluzowej oczu tak bardzo, przed krojeniem opłucz Noże i cebulę zimną wodą. Umyj pieczarki z ziemi. Dobrze wysusz, w przeciwnym razie grzyby staną się wodniste. Czy muszę czyścić pieczarki? Małe grzyby są dość dobrze umyte, większe lepiej wyczyścić, usuwając filmy z czapek. Odetnij również przyciemnione nacięcia na nogach. Pokrój grzyby na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelnię wlej olej roślinny o wysokiej temperaturze dymienia i dobrze podgrzej. Podsmaż cebulę, mieszając, aż będzie przezroczysta, dodaj pieczarki, sól, pieprz i smaż, aż grzyby będą całkowicie ugotowane (około 5-7 minut, aż płyn wyparuje).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ugotowane Komory kurczaka pokrój na małe kawałki. Sałatka będzie wyglądać pięknie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jajka na twardo. Jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur. Jajka obrać i pokroić w drobną kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pikle również pokroić w kostkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W misce sałatkowej o odpowiedniej wielkości wymieszaj wszystkie przygotowane składniki-jajka, cebulę z pieczarkami, żołądki z kurczaka, ogórki. Dopraw majonezem, solą, pieprzem do smaku i wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na płaskim talerzu Ustaw pierścień do gotowania. Rozłóż sałatkę i ubij łyżką. Ostrożnie zdejmij pierścień. Udekoruj sałatkę gałązką świeżego koperku lub liśćmi kędzierzawej pietruszki. Sałatka z żołądków z kurczaka jest gotowa! Możesz podać na stole. Smacznego!

jak i ile gotować żołądki z kurczaka? W razie potrzeby rozmroź je na dolnej półce lodówki. Następnie dokładnie spłucz, odetnij folię, nadmiar tłuszczu i twarde żyły, pokrój na pół i ponownie spłucz. Przykryj zimną wodą w rondlu. Po zagotowaniu Usuń powstałą pianę, dodaj ziarna pieprzu, liść laurowy. Gotuj przez około 30-90 minut. Jeśli mięso jest miękkie i łatwe do krojenia, jest gotowe. Wrzuć do durszlaka, pozwól płynowi spłynąć i ostudź.

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia! Wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze.
nierafinowane oleje, z rzadkimi wyjątkami, mają niski punkt dymienia. Zawierają wiele niefiltrowanych cząstek organicznych, które szybko zaczynają się palić.
rafinowane oleje są bardziej odporne na ciepło, a ich punkt dymienia jest wyższy. Jeśli zamierzasz gotować w piekarniku, na patelni lub grillu, upewnij się, że używasz oleju o wysokim punkcie dymienia. Najczęstsze oleje o wysokim punkcie dymienia: rafinowane odmiany słonecznika, oliwy i winogron.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal / 100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g

Podobne przepisy