Łatwa sałatka z burakami i soczystą kapustą

zdrowe i Dobre Samopoczucie danie! Unikalny przepis na szybkie przygotowanie lekkiej i zdrowej sałatki, która z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy dobrym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 20 % 3 g
węglowodany 67 % 10 g
67 kcal
IG: 40 / 10 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną sałatkę z kapustą i burakami, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój jedną główkę cebuli na dość cienkie półpierścienie i włóż do odpowiedniej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj do miski do posiekanej cebuli jedną łyżeczkę cukru i jedną łyżeczkę soli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlać cebulę w misce z wrzącą wodą i dobrze wymieszać, przykryć wierzch talerzem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój sześćset gramów kapusty w dość cienkie paski, a następnie włóż do obszernej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Opłucz posiekaną cebulę pod bieżącą zimną wodą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż umytą cebulę do miski na kapustę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej pięć łyżek soku z cytryny do miski z kapustą i cebulą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej dwie łyżeczki cukru do miski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj jedną łyżeczkę soli do miski.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dokładnie zmiksuj kapustę w misce rękami i wymieszaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Obierz jeden wstępnie upieczony burak w piekarniku.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zetrzyj buraki na koreańskiej tarce, jeśli nie są dostępne, możesz pokroić buraki w cienkie paski.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż pięć łyżek dobrze umytej kukurydzy do miski z warzywami.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce rękami.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Doprawiamy sałatkę i dodajemy do miski dwie łyżki nierafinowanego oleju roślinnego.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dodaj do sałatki mieszankę czarnej i czerwonej papryki do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Gotowaną sałatkę układamy w porcjach i podajemy do stołu.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

sałatka z buraków i jarmużu-prosta, niesamowicie szybka i naprawdę zdrowa! Elegancka, lekka, dostępna dla wszystkich-sałatka z burakami i soczystą kapustą! Ta szczotka do sałatek doskonale oczyszcza organizm z toksyn i pozwala skutecznie schudnąć! Dzięki niemu nie będziesz już potrzebować witamin aptecznych i drogich środków na odchudzanie! Jest rekordzistą pod względem korzyści zdrowotnych, ponieważ zawiera wszystkie niezbędne składniki zapewniające doskonałe samopoczucie, doskonałą pracę żołądka, piękną skórę i uwodzicielską sylwetkę!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy