skrzydełka z kurczaka z miodem słodowym i tkemali
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
skrzydła dzielimy na 2 części.
natrzyj skórkę pomarańczową. Dodaj go do skrzydeł.
wysyłamy tam miód, tkemali, zacier, przyprawy, sól.
dokładnie wymieszaj i pozostaw do marynowania na 30 minut.
rozłóż skrzydła na blasze do pieczenia, aby między nimi były luki.
włóż do dobrze nagrzanego piekarnika do 220-250 stopni w trybie grillowania. Piec przez 20-30 minut, aż będzie ciemno rumiany.
skrzydła są gotowe! smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Tkemali - 418 kcal/100g
- Słód - 361 kcal/100g