Rolada z indyka z rodzynkami i orzechami

niedrogi przysmak w domu! Spróbuj gotować! Mięso z indyka jest cennym pożywnym, ale niskokalorycznym pokarmem, który nie powoduje alergii. Dania z indyka nadają się do posiłków dla dzieci i dietetycznych. Bułka z rodzynkami i orzechami to świetna opcja zarówno na wakacje, jak i na każdy dzień!
SkazkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 49 % 17 g
tłuszcze 31 % 11 g
węglowodany 20 % 7 g
200 kcal
IG: 25 / 75 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Udo indyka jest cięte i otwierane jak książka. Uderzamy młotkiem przez folię w równą warstwę. Żyły są cięte, w przeciwnym razie po podgrzaniu wyciskają mięso i wyciskają z niego sok. Solimy, pieprzymy, posypujemy suchymi ziołami, smarujemy musztardą i chrzanem, zwijamy i usuwamy na zimno przez 2 godziny. Możesz pozostawić w cieple przez 30 minut

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Orzechy siekamy nożem, rodzynki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż mięso na folii do pieczenia (wycinam torbę do pieczenia). Rozłóż orzechy, rodzynki na wierzchu. Możesz dodać ser (zapomniałem zrobić zdjęcie)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Za pomocą folii mocno przekręcamy rolkę. Udo było małe, okazało się z łatami, aby nadzienie nie wypadło, mocujemy mięso wykałaczkami lub szyjemy nitką kulinarną. Wygodniej jest zrobić bułkę z piersi, ale udo jest bardziej soczyste

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozgrzej piekarnik do 180 gr. Zawijamy rolkę w folię

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zawiąż krawędzie folii i zawiąż rolkę. Wysyłamy do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 GR

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Oto nasza gotowa bułka. Ochładzać. Usuwamy folię, krawaty, wyjmujemy wykałaczki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kroimy. Mięso jest soczyste i delikatne. Roladę można podawać na gorąco, krojąc porcje. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g
  • Udo indyka - 144   kcal/100g

Podobne przepisy