skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Udo indyka jest cięte i otwierane jak książka. Uderzamy młotkiem przez folię w równą warstwę. Żyły są cięte, w przeciwnym razie po podgrzaniu wyciskają mięso i wyciskają z niego sok. Solimy, pieprzymy, posypujemy suchymi ziołami, smarujemy musztardą i chrzanem, zwijamy i usuwamy na zimno przez 2 godziny. Możesz pozostawić w cieple przez 30 minut
Krok 2:
Orzechy siekamy nożem, rodzynki
Krok 3:
Rozłóż mięso na folii do pieczenia (wycinam torbę do pieczenia). Rozłóż orzechy, rodzynki na wierzchu. Możesz dodać ser (zapomniałem zrobić zdjęcie)
Krok 4:
Za pomocą folii mocno przekręcamy rolkę. Udo było małe, okazało się z łatami, aby nadzienie nie wypadło, mocujemy mięso wykałaczkami lub szyjemy nitką kulinarną. Wygodniej jest zrobić bułkę z piersi, ale udo jest bardziej soczyste
Krok 5:
Rozgrzej piekarnik do 180 gr. Zawijamy rolkę w folię
Krok 6:
Zawiąż krawędzie folii i zawiąż rolkę. Wysyłamy do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 GR
Krok 7:
Oto nasza gotowa bułka. Ochładzać. Usuwamy folię, krawaty, wyjmujemy wykałaczki.
Krok 8:
Kroimy. Mięso jest soczyste i delikatne. Roladę można podawać na gorąco, krojąc porcje. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g
- Udo indyka - 144 kcal/100g