ryba smażona w sosie Miso

możesz zakochać się w tym daniu od pierwszego kęsa!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 10 g
tłuszcze 39 % 7 g
węglowodany 6 % 1 g
191 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 D 9 h 10 min
japońskie jedzenie stopniowo staje się bardzo popularne w Rosji. Nie jest to zaskakujące-japońskie jedzenie jest łatwe do przygotowania, wszystkie składniki odżywcze są w nim zrównoważone. Szkoda tylko, że większość Rosjan z kuchni japońskiej zna tylko sushi, bułki i zupy. I jest tak wiele pysznych pysznych potraw. Japończycy robią wszystko ze smakiem, nawet zwykła smażona ryba zamienia się w wykwintne danie!
do przygotowania tego przepisu potrzebujemy makaronu Miso. Przygotowuje się dość prosto. Będzie to wymagało jednej szklanki soi, wcześniej namoczonej w wodzie przez trzy dni. Przed rozpoczęciem gotowania, lepiej przez pół godziny, wlej 2-3 krople octu do wody do soi, spuść wodę i zmiel soję w dowolny dostępny sposób. Możesz użyć maszynki do mięsa lub blendera. Gotuj je na małym ogniu przez 30-40 minut, stopniowo dodając wodę, aby się nie przypaliły, aż na końcu będą gładkie, dodaj trochę soli.
gotowy sos Miso należy włożyć do szerokiego rondla, dodać sake i wino, dokładnie wymieszać, a następnie ułożyć warstwę ryby pokrojonej w te same porcje, owinąć patelnię ręcznikiem i pozostawić na noc. Urom marynowaną rybę nawlecz na szaszłyki i smaż na grillu lub na ognisku jako Kebab. Gotową rybę należy pięknie ułożyć na talerzach i podać na stole z ryżem.
pozostałą pastę miso można ponownie wykorzystać jako marynatę.
ten przepis jest idealny na piknik w kraju, jako odmiana zwykłego menu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sake - 50   kcal/100g
  • Miso - 199   kcal/100g
  • Pasta Miso - 199   kcal/100g
  • Wina deserowe - 172   kcal/100g
  • Wina półdziorne - 140   kcal/100g
  • Wina są półsłodkie - 88   kcal/100g
  • Wina słodkie - 100   kcal/100g
  • Wino deserowe - 88   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy