ciasto z przekąskami z rybą

wspaniałe danie na noworoczny stół w roku Koguta! Przepis pochodzi z mojego ulubionego magazynu & quot; pyszne przepisy & quot; w 2013 roku i nadal cieszy się popytem i sukcesem. Gorąco polecam!
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 13 g
tłuszcze 53 % 24 g
węglowodany 18 % 8 g
246 kcal
IG: 29 / 71 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki. Potrzebujesz małej miski, aby uformować ciasto o średnicy 14 cm i wysokości około 8 cm, ugotuj ryż w osolonej wodzie do miękkości i ostudź. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i pozostawić do pęcznienia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj żółtka i białka pojedynczo na grubej tarce. Zetrzyj również paluszki krabowe.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyłóż formę lub miskę folią spożywczą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż całą wewnętrzną powierzchnię plasterkami ryby

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj krem: rozpuść żelatynę, ostudź. Wymieszaj miękki ser i majonez, dodaj żelatynę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na dnie formy wyłożonej czerwoną rybą umieść 2-3 łyżki kremu serowego. Na śmietanie ułożyć warstwy startych żółtek, paluszków krabowych, startych białek i gotowanego ryżu, smarując każdą warstwę kremem serowym.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż pozostałą śmietanę na ryżu, wygładź.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zamknij przyszłe dno naszego ciasta pozostałymi płytkami rybnymi.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przykryj miskę folią i wstaw do lodówki, aż krem stwardnieje, 3 godziny.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przed podaniem Odwróć ciasto na talerz, zdejmij folię i udekoruj ziołami i czerwonym kawiorem(jest to opcjonalne). Wszyscy. Świętujemy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal / 100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal / 100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal / 100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy