solony różowy łosoś na wódce

Domowa solona ryba do ulubionych kanapek.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 73 % 19 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
134 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Mój sposób solenia to bardziej marynowanie. Pokrój rybę na filety.Zostaw filety skórą do dołu na jakiejś tacy i zajmijmy się marynatą. Marynata przeznaczona jest dla ryb o wadze 1,5 kg.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj grubo zmielony biały pieprz do mieszanki soli i cukru (lepiej komponuje się z rybą). Drobno posiekaj koperek,zmielić z mieszanką soli,cukru i pieprzu i pozostawić do uzyskania soku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj odrobinę szafranu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    A teraz najciekawszym składnikiem dodawanym do suchej mieszanki w ostatniej chwili jest wódka lub koniak. & quot;woda Ognista & quot; potrzeba tyle, aby mieszanina zamieniła się w papkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    & quot; woda Ognista & quot; potrzeba tyle, aby mieszanina zamieniła się w papkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nim pokrywamy kawałki fileta i układamy je jeden na drugim miąższem do miąższu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W tej formie rybę należy przechowywać w lodówce przez jeden dzień, a następnie zeskrobać nożem nadmiar soli z powierzchni, która nie została wchłonięta, owinąć rybę czystym ręcznikiem i tak ją przechowywać. Gotowość za 2-3 dni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Szafran - 310   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy