skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Mój sposób solenia to bardziej marynowanie. Pokrój rybę na filety.Zostaw filety skórą do dołu na jakiejś tacy i zajmijmy się marynatą. Marynata przeznaczona jest dla ryb o wadze 1,5 kg.
Krok 2:
Dodaj grubo zmielony biały pieprz do mieszanki soli i cukru (lepiej komponuje się z rybą). Drobno posiekaj koperek,zmielić z mieszanką soli,cukru i pieprzu i pozostawić do uzyskania soku.
Krok 3:
Dodaj odrobinę szafranu.
Krok 4:
A teraz najciekawszym składnikiem dodawanym do suchej mieszanki w ostatniej chwili jest wódka lub koniak. & quot;woda Ognista & quot; potrzeba tyle, aby mieszanina zamieniła się w papkę.
Krok 5:
& quot; woda Ognista & quot; potrzeba tyle, aby mieszanina zamieniła się w papkę.
Krok 6:
Nim pokrywamy kawałki fileta i układamy je jeden na drugim miąższem do miąższu.
Krok 7:
W tej formie rybę należy przechowywać w lodówce przez jeden dzień, a następnie zeskrobać nożem nadmiar soli z powierzchni, która nie została wchłonięta, owinąć rybę czystym ręcznikiem i tak ją przechowywać. Gotowość za 2-3 dni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koperek - 38 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g